Inför Dam: Enskede IK – BP

Inför Dam: Enskede IK – BP

Share

Inför Dam: Enskede IK – BP

Redan på tisdag är det dags för ny match för BP. Nu gäller andra omgången i Svenska cupen och för motståndet på sin hemmaplan står Enskede IK, topplag i Division 1. Text & ...

Redan på tisdag är det dags för ny match för BP. Nu gäller andra omgången i Svenska cupen och för motståndet på sin hemmaplan står Enskede IK, topplag i Division 1.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Mathilda Lindström och Lovisa Norrby efter vändningen mot BSK)

Matchtrupp uppdaterad tisdag kl 12.10

Efter urladdningen mot Bollstanäs i helgen gäller det för BP att snabbt ladda om. Det finns säkert en stark vilja att så småningom komma till 2022 års gruppspel så det borde gå att hitta motivation trots att störst fokus förstås ligger på seriespelet och kampen om en allsvensk plats. I denna andra omgång går lagen från Elitettan in i tävlingen och i nästa omgång som spelas i slutet av september ansluter de allsvenska lagen.

Motståndarna
Enskede IK har en lång historia (grundad 1914) och är nu en av Stockholms största fotbollsklubbar med cirka 2000 aktiva. Efter förra säsongens sjundeplats i Division 1 Södra Svealand har man i år imponerat storligen och ligger tvåa efter Sollentuna. I helgen besegrades IK Viljan Strängnäs med hela 8-0. Moa Sjöström stod då för tre mål och är i skytteligatopp med imponerande 22 mål.

BPs matchtrupp (preliminär)
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 12 Ebba Ronquist, 13 Klara Andrup, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero

Svenska cupen, omgång 2
Enskede IK – BP
Tisdag 31 augusti kl 20.00
Enskede IP