Inför Dam: BP – Vittsjö GIK

Inför Dam: BP – Vittsjö GIK

Share

Inför Dam: BP – Vittsjö GIK

På söndag spelar BP ytterligare en mycket viktig match i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. I båda de avslutande hemmamatcherna blir det besök från Skåne; först ut är sjundeplace ...

På söndag spelar BP ytterligare en mycket viktig match i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. I båda de avslutande hemmamatcherna blir det besök från Skåne; först ut är sjundeplacerade Vittsjö.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Ellen Toivio)

Fyra omgångar återstår av Damallsvenskan. I och med förra omgångens förlust mot IFK Kalmar blev avståndet till säker mark fem poäng för BP, vilket möjligen kan visa sig vara för stort. Däremot finns fortfarande goda chanser att klara en tolfteplats och därmed få möjligheten att kvala sig kvar i högsta serien. I den jakten skulle det förstås sitta fint med en eller flera poäng i söndagens drabbning mot Vittsjö. BPs tränare Marcelo Fernández konstaterar i fredagens intervju på hemsidan att målchanserna troligen blir färre än mot Kalmar och att det kommer att krävas en större effektivitet. ”Jag tror att om vi har en bra dag och är påkopplade från start kommer vi kunna störa Vittsjö.”

BP har fortfarande ett gott truppläge med få skador, sjukdomar och avstängningar. Saga Swedman är tillbaka i laget efter utlåningen till Älvsjö men är ännu utanför matchtruppen.

Motståndarna
Vittsjö Gymnastik- och Idrottsklubb bildades 1933 och har fotboll, friidrott och gymnastik på programmet. Damerna har spelat i högsta serien sedan 2012 och har en tredjeplats 2019 som bästa placering. Man ligger sjua i tabellen och har ännu chansen att ro hem en femteplats vilket då skulle bli den tredje raka. BPs Filippa Wallén spelade i Vittsjö förra året och Grimstabekantingen Emma Lundh gjorde tre säsonger i klubben 2017-19.

Nu behövs stöttning av laget! Köp biljett till Grimsta direkt via bp.ebiljett.nu. Avspark kl 13.00. Matchen streamas liksom alla matcher i serien på Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett tillskott i kassan. Matchen kan också följas via liverapportering på Twitter.

Varför inte passa på att redan nu säkra en biljett till derbyt mot Hammarby som spelas på Hammarby IP redan nu på fredag kväll? Med nästan en vecka kvar till match är över 1 300 biljetter sålda.

BPs matchtrupp
1 Maddy Talbot (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Shannon Woeller, 5 Wilma Wärulf, 6 Emilia Bengtsson, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 23
BP – Vittsjö GIK
Söndag 16 oktober kl. 13:00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby