Inför Dam: BP – Sundsvalls DFF

Inför Dam: BP – Sundsvalls DFF

Share

Inför Dam: BP – Sundsvalls DFF

Sex omgångar återstår av Elitettan och spänningen är stor kring uppflyttningsstrecket. På lördag spelar BP sin tredje match på åtta dagar då Sundsvalls DFF kommer till Grimsta. ...

Sex omgångar återstår av Elitettan och spänningen är stor kring uppflyttningsstrecket. På lördag spelar BP sin tredje match på åtta dagar då Sundsvalls DFF kommer till Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Tempest-Marie Norlin mot AIK)

Många av de BP-spelare som brukar finnas med i startuppställningen fick vila i onsdagens cupmatch mot AIK. Trots glädjen över att ha gått vidare i cupen är det förstås seriespelet och den hägrande allsvenska platsen som är allra viktigast för BP. På programmet de sista omgångarna finns svåra bortamatcher mot Uppsala och Umeå, så det känns nästan nödvändigt att ta full pott i de tre återstående hemmamatcherna. På lördag tar man emot Sundsvall, som i senaste omgången överraskande tog tre poäng i Uppsala och besegrade BP på hemmaplan i somras. Vi får hoppas att BP visar bättre skärpa i både försvars- och anfallsspelet på Grimsta nu, vilket ju verkligen har varit fallet den senaste tiden.

Motståndarna
Sundsvalls DFF bildades 1984 då damfotbollen kopplades bort från GIF Sundsvall. Det har blivit två säsonger i högsta divisionen 1991-92 . Efter några år i Elitettan blev det degradering 2019, men man lyckade studsa tillbaka upp direkt till årets säsong. Man har haft en säsong med blandade resultat och ligger på vad som känns som ganska säker mark, med tolv poäng till nedflyttningsplats.

Nu hoppas vi på ökande publikskaror på Grimsta! Biljetter till matchen köps bäst via hemsidan, men går också att lösa i entrén (Swish). Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. Du kan också följa liverapportering via BPs Twitterkonto. Avspark kl 15.00.

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund

Elitettan, omgång 21
BP – Sundsvalls DFF
Lördag 2 oktober kl 15.00
Grimsta IP, Vällingby