Inför Dam: BP – IFK Norrköping

Inför Dam: BP – IFK Norrköping

Share

Inför Dam: BP – IFK Norrköping

På skärtorsdagens kväll spelar BP sin näst sista träningsmatch innan Elitettan går igång. Kollegorna och konkurrenterna från IFK Norrköping återgäldar då BPs besök från i vintras. ...

På skärtorsdagens kväll spelar BP sin näst sista träningsmatch innan Elitettan går igång. Kollegorna och konkurrenterna från IFK Norrköping återgäldar då BPs besök från i vintras.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Alexsandra Lobanova)

I februari vann BP matchen mot IFK Norrköping med 2-0 efter mål av Mathilda Lindström och Michelle Rojas Flores. Båda målskyttarna från den matchen saknades i matchen mot Älvsjö i lördags; vi får hoppas att de snart är tillgängliga för spel igen. Under tisdagens digitala uppstartskväll för BPs A-lag fick vi se samtal med ledarduon Marcelo Fernández och Staffan Jacobsson och spelarna Alexsandra Lobanova och Mathilda Johansson Prakt. Alla var överens om att årets målsättning är att åtminstone vara med i toppen och kämpa om de tre platserna som ger uppflyttning till nästa års utökade allsvenska serie. En av pusselbitarna för att nå dit är en stark fysik, där man lyfte samarbetet med fystränaren Agne Bergvall.

Motståndarna
IFK Norrköping bildades 1897 och har som alla IFK-föreningar haft många olika idrotter på programmet genom åren. Fotbollsverksamheten ryms nu i en egen förening som efter en del omstruktureringar de senaste åren även innefattar damfotbollen. Förra året imponerade laget storligen och gick igenom Division 1 och kvalet utan förlust. Därmed togs för första gången klivet upp i Elitettan, tidigare kan vi hitta ett par säsonger på näst högsta nivån i gamla seriesystemet 2011-12.

Matcherna spelas fortfarande utan publik, men lördagsmatchen kan ses via BPTV Live (39:-).

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund

Träningsmatch
BP – IFK Norrköping
Torsdag 1 april kl 19.00
Grimsta IP (ingen publik)