Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

Share

Inför Dam: BP – Bollstanäs SK

Efter ett litet uppehåll i matchandet är det dags för match igen på lördag. Bollstanäs besöker Grimsta och BPs Tempest-Marie Norlin är redo för utmaningen. Text: Tore KleistFot ...

Efter ett litet uppehåll i matchandet är det dags för match igen på lördag. Bollstanäs besöker Grimsta och BPs Tempest-Marie Norlin är redo för utmaningen.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Tempest-Marie Norlin mot Hammarby)

Resultaten på försäsongen har varit lovande hittills och efter ett tvåveckors matchuppehåll kan vi förvänta oss en bra värdemätare på lördag då BP ställs mot Bollstanäs SK, kollegor i Elitettan. BP har ofta haft svårt mot Upplands Väsby-laget och inför seriestarten skulle det säkert kännas skönt med ett bra resultat, även om det bara gäller en träningsmatch.

Tempest-Marie Norlin har startat i tre av de fyra matcherna som har spelats. Är du redo för spel igen?
– Ja, det är kul att vara i ”match-vecka” igen efter några dagars ledighet förra veckan.
Hur har försäsongen varit?
– Den har varit bra. Vi har tagit ytterligare steg med vår fysträning jämfört med förra året så det är ju en period då man självklart känner sig lite tung. Det var extra kul att spela på Tele2 och ta med lärdomar från de matcherna.
Du har stundtals fått spela centralt i stället för på kanterna?
– Ja, det är utvecklande att testa på något nytt och bara positivt att lära sig mer om vad som krävs på andra positioner, både offensivt och defensivt. Det är tuff konkurrens med många bra spelare, så utan att vilja låta alltför klyschig så spelar jag där tränaren placerar mig och gör mitt bästa för laget.

I förra matchen mot Uppsala visade BP upp ett i stora stycken distinkt och bra passningsspel. Kan laget ta med sig detta och höja tempot ytterligare ett snäpp kommer det bli en trevlig match på Grimstamattan.

Motståndarna
Bollstanäs SK bildades redan 1922, då med fotboll för pojkar och korgboll för flickor. I dag spelas basket, handboll och fotboll i föreningen. Förra året var man tillbaka i Elitettan där senaste sejouren annars var 2015. Efter bland annat en seger och en oavgjord mot BP blev det en fin niondeplats. Inför året har man tappat förra säsongens bästa målskyttar Ina Burström och Cassandra Larsson, men har fyllt på truppen med bland andra Lawlaw Nazeri från Hammarby och Elise Björnelius Leidersten från AIK.

Matcherna spelas fortfarande utan publik, men lördagsmatchen kan ses via BPTV Live (39:-) och kan även följas via sedvanlig liverapportering på Twitter. Avspark kl 11.00, så för nattugglor gäller det kanske att ställa väckarklockan!

BPs matchtrupp…
… är inte klar i skrivande stund.

Träningsmatch
BP – Bollstanäs SK
Lördag 13 mars kl 11.00
Grimsta IP (ingen publik)