Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Share

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Text: Tore KleistFoto: Henke Råssmo(På bilden: Daniella Famili mot Älvsjö i november) Det drar ihop sig och spänningen ökar inför seriepremiären i Malmö. På lördag förmiddag sp ...

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Daniella Famili mot Älvsjö i november)

Det drar ihop sig och spänningen ökar inför seriepremiären i Malmö. På lördag förmiddag spelar BP försäsongens sista träningsmatch när Älvsjö AIK besöker Grimsta.

Måndag 28 mars är det dags för BPs historiska allsvenska debut. Laget avslutar träningsspelandet med en match mot bekantingarna från de södra förorterna. I höstas var det ju Älvsjö som stod för motståndet när BP tog segern som ledde till avancemang, så det kan nog kännas lite extra för spelarna som var med då och för lördagens publik. Vi kan nog gissa att BPs tränare Marcelo Fernández kommer att ställa upp en startelva som mycket kommer likna den som kommer att få starta på Malmö IP den 28:e.

Motståndarna
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget bärgade fem raka SM-guld. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/Älvsjö. Både 2020 och 2021 slutade man tia i Elitettan. Inför 2022 lämnade Alice Ahlberg laget för BP. Bland nyförvärven i år hittar vi mångåriga BP-spelaren Mathilda Lindström och unga, men rutinerade Wilma Stenman från Morön.

Ta gärna sista chansen att se BP spela innan laget går in i den sista uppladdningsveckan! Fri entré till Grimsta. Matchen kan även ses via Spideo, länk finns här, och följas med live-rapportering på Twitter. Lägg märke till den tidiga matchtiden, kl 11.

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

Träningsmatch
BP – Älvsjö AIK
Lördag 19 mars kl 11.00
Grimsta IP, Vällingby