Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Share

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Det är nu fyra veckor till starten av Elitettan. På lördag kommer Älvsjö AIK till Grimsta för ännu en match i förberedelserna för seriestarten. Text: Tore KleistFoto: Henke Rå ...

Det är nu fyra veckor till starten av Elitettan. På lördag kommer Älvsjö AIK till Grimsta för ännu en match i förberedelserna för seriestarten.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Sofia Parkner mot Bollstanäs)

Matchandet mot andra lag i Elitettan fortsätter. På lördag ska BP ta sig an grannarna från Söderort, Älvsjö AIK på Grimsta. Senast mot Bollstanäs luftades hela nitton spelare när det blev uddamålsseger. Vi får se om ledarteamet tänker sig att närma sig den skarpare matchsituationen med maximalt fem byten (som gäller även 2021). Om den relativt gynnsamma skadesituationen kvarstår finns en stor och förhoppningsvis givande konkurrens om alla platser.

Motståndarna
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget bärgade fem raka SM-guld. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/ Älvsjö. 2020 var man nykomlingar i Elitettan och slutade på tionde plats efter bland annat en förlust och en oavgjord mot BP.

Matcherna spelas fortfarande utan publik, men lördagsmatchen kan ses via BPTV Live (39:-). Än en gång är det tidig avspark, kl 11.00.

BPs matchtrupp…
… är inte klar i skrivande stund.

Träningsmatch
BP – Älvsjö AIK
Lördag 20 mars kl 11.00
Grimsta IP (ingen publik)