Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Share

Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Efter den fina insatsen och poängen uppe i Piteå är det dags för match i Svenska Cupen. Bollstanäs SK står för motståndet i tredje omgången där seger ger plats i senvinterns grupp ...

Efter den fina insatsen och poängen uppe i Piteå är det dags för match i Svenska Cupen. Bollstanäs SK står för motståndet i tredje omgången där seger ger plats i senvinterns gruppspel. BP åker till Upplands Väsby med flera juniorspelare i ledet.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Saga Swedman)

Även om huvudfokus förstås ligger på att säkra allsvenskt kontrakt är säkert spelarna och ledarna i BP sugna på avancemang till Svenska Cupens gruppspel där sexton lag i februari och mars kommer att tampas om semifinalplatserna. Med tanke på att det är allsvensk match mot Djurgården på söndag måste förstås ledarstaben göra extra noggranna överväganden i laguttagningen. Det framgår av nedanstående intressanta trupp där A-lagsspelare får sällskap från både de äldre och yngre juniorleden. Bollstanäs sitter i liknande sits och har en liten chans att redan nu i helgen säkra seriesegern i Division 1 Norra Svealand.

Motståndarna
Bollstanäs SK bildades redan 1922, då med fotboll för pojkar och korgboll för flickor. I dag spelas basket, handboll och fotboll i föreningen. Förra året åkte man ur Elitettan efter två säsonger. Man kanske är på väg tillbaka; efter sexton omgångar är man obesegrade och i topp i Division 1 Norra Svealand men även i år krävs det kval för seriesegrarna för att nå uppflyttning. Den interna skytteligan leds av förra BP- och landslagsspelaren Emma Lundh.

BPs matchtrupp
Hanna Skogsfors (mv), Maddy Talbot (mv), Emilia Bengtsson, Vera Blom, Tindra Cederholm, Daniella Famili, Alva Lind, Amanda Luxenburg, Ellen Michelsson, Lovisa Norrby, Sofia Norrby, Mathilda Johansson Prakt, Ella Reidy, Jennifer Sjösten, Saga Swedman, Engla Söderkvist, Filippa Wallén, Vera Österplan

Svenska Cupen, omgång 3
Bollstanäs SK – BP
Onsdag 14 september kl 20.00
Bollstanäs IP, Upplands Väsby