Inför Dam: AIK – BP

Inför Dam: AIK – BP

Share

Inför Dam: AIK – BP

Vi har nu kommit fram till BPs sista träningsmatch inför Elitettan-premiären. På lördag åker laget till Solna för match mot AIK på Skytteholm. Text: Tore KleistFoto: IF BP(På b ...

Vi har nu kommit fram till BPs sista träningsmatch inför Elitettan-premiären. På lördag åker laget till Solna för match mot AIK på Skytteholm.

Text: Tore Kleist
Foto: IF BP
(På bilden: Truppen 2021 )

Nästa helg börjar allvaret. Då väntar seriepremiären mot Mallbackens IF i Sunne. Sista träningsmatchen spelas mot allsvenska grannarna AIK på lördag och blir lite speciell, minst sagt. Den kommer att spelas i tre perioder om tjugofem minuter. Efter förra veckans förlust skulle det förstås sitta skönt med en seger, men med de speciella förutsättningarna är nog ändå möjligheten att ytterligare testa olika uppställningar viktigare än resultatet.

Laget har dragits med en del skador och sjukdomar, och hade flera U-spelare förra veckan. Till helgen ser det ut som att fler spelare är tillgängliga så det kan ändå bli ett bra genrep.

En spelare som haft mycket speltid under försäsongen är Wilma Wärulf, som snabbt har etablerat sig om en nyckelspelare sedan hon kom till BP inför förra året.
– Försäsongen har varit precis som den ska vara med mycket träning och tuffa matcher. Både laget och jag själv är väl förberedda.
Hur ser du på din utveckling i BP?
– Jag har utvecklats enormt mycket, och vill förstås ta ytterligare steg, även i det offensiva spelet.
Försvarsspelet har sett bra ut under våren, har ni ändrat spelsätt i försvaret inför året?
– Inte så mycket i grundspelet, men vi har slipat på smådetaljer och blir mer och mer samspelta för varje träning och match. Nu blir det kul att möta AIK inför premiären. Jag är riktigt spelsugen!

Motståndarna
AIK är åter i Damallsvenskan efter förra årets övertygande serieseger. Senast man spelade i Damallsvenskan var 2015 och lagets bästa resultat är en fjärdeplats från 2008 då Emma Lundh fanns med i truppen. Med årets satsning är målsättningen säkerligen att etablera sig på högsta nivån, och just nu är hela fyra av lagets spelare iväg på landslagsuppdrag.

Matcherna spelas som bekant fortfarande utan publik.

BPs matchtrupp…
…är ej klar i skrivande stund.

Träningsmatch
AIK – BP
Lördag 10 mars kl 13.00
Skytteholms IP, Solna (ingen publik)