Inför Dalkurd FF – BP

Inför Dalkurd FF – BP

Share

Inför Dalkurd FF – BP

Superettan har rullat igång och i den andra omgången ställs BP mot Dalkurd FF, en förening vi delat serie med de senaste tre säsongerna. Ny match väntar söndag 7 april 15.00 på Ga ...

Superettan har rullat igång och i den andra omgången ställs BP mot Dalkurd FF, en förening vi delat serie med de senaste tre säsongerna. Ny match väntar söndag 7 april 15.00 på Gavlevallen i Gävle.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Premiären mot Västerås SK förlorades efter att gästerna lyckats kontra in två bollar, trots ett stort spelövertag för BP. BP skapade ett gäng halvchanser, men hade svårt att förvalta det som som skapades. BP-målet gjordes av Fritiof Björkén som visade upp en fantastisk vrist från nära håll.

Skadeläget
Hampus Elgán är långtidsskadad, men har i veckan börjat delta i några övningar med de andra målvakterna. Isac Lidberg börjar närma sig spelklarhet efter sin lårskada. Dusan Jajic har opererats och missar någon match till. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Truppen presenteras efter lördagens träning. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
Dalkurd FF har liksom BP tagit sig upp till Allsvenskan, för att svänga tillbaka till Superettan de senaste tre säsongerna. Föreningarna har lärt känna varandra väl, samtidigt som båda herrlagen fått se stora förändringar i sina respektive spelartrupper.

I dagens Dalkurd har vi ett erkänt duktigt Superettan-lag, kryddat med intressanta talanger. I premiären mot Östers IF fick Dalkurd med sig en poäng efter en mållös match där Andreas Andersson räddade en straff och Christopher McVey (ny från IF Elfsborg) drog på sig två gula kort och är därmed avstängd mot BP.

Spelplan
Gavlevallen i Gävle är även 2019 Dalkurds matcharena. Förenignen flyttade som bekant till Uppsala inför 2018, men eftersom Studenternas IP i Uppsala är en byggarbetsplats så spelar Dalkurd sina matcher i just Gävle. Gavlevallen är en modern arena

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via dalkurd.ebiljett.nu.

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 125 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 95 kr
Sittplats 
Vuxen: 175 kr
Ungdom/student/Pensionär: 145 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.