Inför BP – Tyresö FF: Seriesegrarna ses på Grimsta
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Tyresö FF: Seriesegrarna ses på Grimsta

Share

Inför BP – Tyresö FF: Seriesegrarna ses på Grimsta

BP har glädjande nog klarat årets första delmål och är klara för kvalspel om en plats i Elitettan 2018. Först ska dock sista seriematchen spelas när Tyresö FF, det enda laget som ...

BP har glädjande nog klarat årets första delmål och är klara för kvalspel om en plats i Elitettan 2018. Först ska dock sista seriematchen spelas när Tyresö FF, det enda laget som vunnit mot BP i serien, kommer till Grimsta på lördag. Även om serien är avgjord är matchen inte oviktig, tycker BP:s tränare Marcelo Fernández.

BP:s sportchef Staffan Jacobsson var tydlig inför säsongen att målet var att vinna Division 1 Södra Svealand, och förhoppningsvis sedan också klara av att ta steget upp till Elitettan efter play-off. Klubben kontrakterade den rutinerade tränaren Fernández och lockade också mer än tio nya spelare till Grimsta. Säsongen har inte varit utan svårigheter, men till slut är det ändå ganska klart vilka som är seriens bästa lag. Visst har man som publik ibland stundtals grämt sig över missade målchanser, och det har blivit en del onödiga poängtapp, men BP har ändå gjort släppt in minst antal mål, gjort flest, och endast förlorat en match.
Vad kan vi förvänta oss för satsning i matchen mot Tyresö på lördag, Marcelo Fernández? Serien är ju avgjord.
-Vi vill givetvis vinna sista matchen också. Det är viktigt att komma till de avgörande kvalmatcherna med en bra vinnarkänsla. Vi har dock haft lite sjukdomar i laget, så vi kommer nog att låta några spelare vila.

Motståndarna:
Tyresö FF:s damlag nådde sina största framgångar under tidigt 2010-tal med SM-guld 2012 och Champions League-final 2014. Klubben hamnade dock i ekonomiska bekymmer och damlaget blev tvångsnedflyttat från Damallsvenskan. Tränaren Caroline Sjöblom berättade inför lagens match i juni:
-Vår målsättning inför året var att stabilisera oss i division ett … Visst vill vi hamna på övre halvan när säsongen är slut.
Vi kan konstatera att det målet har nåtts. Inför sista omgången ligger Tyresö på tredje plats, och platsen på övre halvan är säkrad. Efter en riktigt bra period i somras med fem raka segrar, bland annat 3-0 i hemmamatchen mot BP, har resultaten varit mer ojämna under hösten och chansen till uppflyttning försvunnit.

Det är tidig eftermiddagsmatch på lördag. Kvalspelet mot Lidköpings FK inleds sedan på Grimsta 8 oktober (OBS! Ny starttid 17.00) och avgörandet sker på bortaplan 14 oktober. Välkomna att hylla och stötta seriesegrarna!

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Emelie Joelsson, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Daniella Novaković, Michaela Larsson, Michelle Rojas Flores, Estibaliz Montes de Oca, Madicken Stigberg

Matchinfo:
BP – Tyresö FF
Lördag 30 september 13.00
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby