Inför BP – Trelleborgs FF

Inför BP – Trelleborgs FF

Share

Inför BP – Trelleborgs FF

Dags för den sjätte hemmamatchen i Superettan 2019 och BP ställs mot Trelleborgs FF. Avspark söndag 2 juni 17.30 hemma på Grimsta. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo ...

Dags för den sjätte hemmamatchen i Superettan 2019 och BP ställs mot Trelleborgs FF. Avspark söndag 2 juni 17.30 hemma på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP reste i den förra omgången till Södertälje för att tampas mot Syrianska på kommunens fotbollsarena. En match som inte föll rätt för de som spelade eller tittade på den med rödsvarta förhoppningar. Hemmalaget avfärdade BP trots jämnt bollinnehav, men med fler skapade målchanser så fann tillslut bollen nätet bakom Hampus Elgán i målet. Glädjetecken i matchen var att både Gustav Sandberg.Magnusson och Hampus Elgán var tillbaka på planen.

Skadeläget
På skadelistan finner vi Isac Lidberg som fick kliva av matchen mot Jönköpings Södra i slutet av första halvlek. Lidberg som nyligen gjorde sitt första mål i BP-tröjan efter att ha missat starten av Superettan hoppas vi kryar på sig snart.

BPs trupp
Följande spelare är kallade till matchen av ledarstaben. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
26. Ahmed Bonnah

Motståndare

Trelleborgs FF har likt BP åkt jojo mellan de högre divisionerna de senaste åren. Trelleborg gjorde även tillsammans med Dalkurd BP sällskap ner från Allsvenskan till Superettan. I år har Trelleborg inlett de tio första omgångarna med 11 inspelade poäng och innehar en placering i den nedre delen av Superettan. 

Vi backar bandet och minns smeknamnet ”Skrälleborg” och säsongen då TFF slog ut Premier League-mästarna ur UEFA-cupen. Det var säsongen 1994/1995 som Blackburn Rovers något oväntat vann Premier League och tidigare på säsongen ställdes mot Trelleborgs FF, där man fick respass mot TFF med totalt 3-2. Omgången senare var det blå skånelaget bara minuter från förlängning mot S.S Lazio, men föll på övertid när man släppte in det enda målet över två möten. 

Det är många år sedan ”Skrälleborg” hördes och Trelleborgs FF har befunnit sig några tabellplaceringar från att återuppleva Europaspel, men hemmaarenan Vångavallen är fortfarande klubbens borg. Som tidigare nämt har klubben i mer modern tid mer ägnat sig åt jojo-resor mellan de högsta serierna i Sverige.

Klubben bildades i december 1926 och kvalificerade sif för Allsvenskt spel första gången 1985. Sedan 1985 har det blivit 18 säsonger i den svenska fotbollen finrum klubben innehar även plats 20 i den allsvenska maratontabellen. Tränare för laget är Peter Swärdh, som haft huvudansvaret sedan 2019.

Spelplan
Hemma på Grimsta är vi starka.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via brommapojkarna.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live.

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 120 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 90 kr
Sittplats 
Vuxen: 150-250 kr
Ungdom/student/Pensionär: 110-190 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.