Inför BP – Sätra SK: Fokus på passningspelet
Foto: Johan Borehed

Inför BP – Sätra SK: Fokus på passningspelet

Share

Inför BP – Sätra SK: Fokus på passningspelet

På lördag är det dags för ännu en träningsmatch inför premiären i Division 1 Södra Svealand. Tränarteamet vill se en ytterligare utveckling av anfallsspelet, när Sätra SK står för ...

På lördag är det dags för ännu en träningsmatch inför premiären i Division 1 Södra Svealand. Tränarteamet vill se en ytterligare utveckling av anfallsspelet, när Sätra SK står för motståndet på Grimsta.

I lördagens träningsmatch mot Sätra SK kan vi antagligen förvänta oss en matchbild som skiljer sig något från de senaste matcherna.
-Sätra spelar ofta en fysisk fotboll, så det blir ännu viktigare för oss att få igång ett bra och snabbt passningsspel. I förra veckans match mot Enköping fick vi, framför allt i första halvlek, med mycket av det vi vill se i anfallsspelet. Jag förväntar mig att vi kan utveckla det ytterligare för varje match, säger tränaren Marcelo Fernández till hemsidan.
Det har blivit ganska många mål framåt under vintern. I lördags var det, som så ofta förra året, Daniella Novakovic och Michaela Larsson som stod för målen, men vi har fått se många olika målskyttar i de tidigare matcherna. Betydelsen av att ha en bra bredd i truppen, blir tydlig igen nu i helgen då ganska många spelare inte är tillgängliga för spel.

Motståndarna
Sätra SK firade 50-års jubileum förra året och har genom åren haft många olika sporter på programmet. I dag finns endast bandy- och fotbollssektionerna kvar. Sedan 1980-talet bedrivs ingen herr- eller pojkfotboll, utan man fokuserar helt på flick- och damsidan, med Stockholms sydvästra förorter som huvudsakligt upptagningsområde.
Sätra hade sin hittills mest framgångsrika period i slutet 1970-talet, då man spelade tre säsonger i Allsvenskan och som bäst nådde en femteplats. Efter att ha varit ända nere i Division 5 har man nu etablerat sig i Division 1, där det förra året blev en tredjeplats i Södra Svealand-serien efter BP och Älvsjö. I de inbördes mötena blev det vinst för BP på Sätra BP och oavgjort på Grimsta.

Vintern fortsätter, men det finns goda chanser till solsken på lördag. Vi önskar lagens supportrar och alla fotbollsvänner varmt välkomna till Grimsta!. Observera den tidiga starttiden!

Preliminär BP-trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 14 Emelie Joelsson, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 19 Emilie Eriksson, 27 Daniella Novakovic, 7 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg + två spelare från F19

Matchinfo:
BP – Sätra SK
Lördag 17 mars kl 11.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré