Inför BP – Östersunds FK: Rödsvart valborg på Grimsta
Fritiof Björkén målskytt för andra matchen i följd. Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – Östersunds FK: Rödsvart valborg på Grimsta

Share

Inför BP – Östersunds FK: Rödsvart valborg på Grimsta

Vintern rasat ut från våra fjällar och det har blivit dags att sjunga in våren på Grimsta när BP tar emot Östersunds FK 16.00 på Valborgsmässoafton. Vi skulle kunna kalla det för " ...

Vintern rasat ut från våra fjällar och det har blivit dags att sjunga in våren på Grimsta när BP tar emot Östersunds FK 16.00 på Valborgsmässoafton. Vi skulle kunna kalla det för ”Derby della rossoneri”, men väljer att fokusera på två klubbar som gjort snabba resor genom seriesystemets övre skikt och som nu har höga mål med varsin intressant huvudtränare. Hjärnornas match på Grimsta? Avspark 16.00 måndag 30 april.

BP kommer till matchen från en sämre resultatmässig period med tre raka förluster. Senast stod BP för en stark defensiv insats mot Malmö FF på bortaplan, men där MFF hade en genomgående press som tillslut resulterade i mål som turligt tog sig förbi Nikola Petric i BP-målet. En välförtjänt seger för MFF, även om vi kan se till en stark prestation från BP som kunnat ha marginalerna lite mer på sina sida.

Truppen är bred och hur Luis Pimenta väljer att forma sin trupp och startelva till Valborgsbrasan får vi se efter veckans träningspass som genomförs med en fulltalig spelartrupp.

Motståndare
Östersunds FK har gjort en intressant resa sedan laget åkte ur Division Ett Norra 2010. 2011 och 2012 blev det raka seriesegrar och laget tog för första gången plats i Superettan. I Superettan blev det tre säsonger innan klubben tog sig upp i Allsvenskan och där charmade både hemstad och en del i övriga fotbollssverige med en offensiv och spännande fotboll under ledning av Graham Potter som lett laget från Division Två Norrland till Allsvenskans mittenskikt, samt en cuptitel.

Sedan föreningen grundades har resan gott fort och nuförtiden nämns klubben som en av kandidaterna att utmana om SM-guld, om inte i år så inom snar framtid. Mycket är självklart tack vare den häftiga resa som redan gjorts, tillsammans med prispengarna som ramlat in från besöket i Europa League. I truppen kryllar det av talang och spelare som hittat sin plats som fotbollsspelare efter att ha varit ratade i andra klubbar. Två spelare det pratats extra om är Ken Sema och Saman Ghoddos, båda högaktuella för sommaren VM-slutspel i Ryssland för Sverige respektive Iran.

Vi bjuder upp till en fartfylld match som nog ska kunna värma mer än den vanliga majbrasan. Avspark 16.00 hemma på Grimsta.

Allsvenskan
BP – Östersunds FK
Måndag 30 april 16.00
Grimsta

Köp biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMores kanaler.

Foto: Henke Råssmo