Inför BP – Örgryte IS

Inför BP – Örgryte IS

Share

Inför BP – Örgryte IS

Dags för ny hemmamatch i Superettan 2019 och BP ställs mot Örgryte IS. Avspark söndag 23 juni 17.30 hemma på Grimsta. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo Senaste match ...

Dags för ny hemmamatch i Superettan 2019 och BP ställs mot Örgryte IS. Avspark söndag 23 juni 17.30 hemma på Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP lyckades kvittera underläge två gånger om mot Östers IF på bortaplan. Efter en svag första halvlek kunde BP spela upp sig och fick med sig en poäng hem till Grimsta efter 2-2 och mål från Alexander Nilsson och Gustav Sandberg Magnusson.

Skadeläget/Frånvaro
Isac Lidberg har börjat träna med laget igen. Philip Hellquist krigar vidare med sin skadade häl Marcus Hansson tar hand om sin baksida och Eric Johana Omondi är på landslagsuppdrag ytterligare en tid. Alexander Nilsson är avstängd efter att ha tilldelats sin tredje varning för säsongen.

BPs trupp
Följande spelare är kallade till matchen av ledarstaben. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
21. Axel Wallenborg
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
26. Ahmed Bonnah

Motståndare

Örgryte IS är en klassisk fotbollsförening i Sverige och var med när fotbollen etablerades som idrott i Sverige. Faktum är att ÖIS är Sveriges äldsta, fortfarande aktiva, fotbollsförening, grundad 1887. Den första organiserade fotbollsmatchen som spelades i Sverige vanns dessutom av just Örgryte IS.

För närvarande är det kanske inte föreningens fotbollsmässiga glansdagar vi upplever. Efter att ha åkt ur Allsvenskan 2009 har Örgryte varit ner i Division Ett och vänt, samt lyckats kvala sig kvar i Superettan. Det har varit svängigt, men kanske är det i år laget har vänt på det hela? I senaste omgången vann ÖIS mot göteborgskonkurrenten GAIS med 1-0, för första gången sedan 2006 vann ÖIS mot GAIS. Örgryte har därmed häng på serietoppen och de där hägrande allsvenska platserna. Fyra i tabellen hittar vi ÖIS inför den här omgången.

Spelplan
Hemma på Grimsta ska vi vara starka.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via brommapojkarna.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live.

Biljettpriser
Ståplats 
Vuxen: 120 kr
Ungdom/Student/Pensionär: 90 kr
Sittplats 
Vuxen: 150-250 kr
Ungdom/student/Pensionär: 110-190 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.