Inför BP – Malmö FF

Inför BP – Malmö FF

Share

Inför BP – Malmö FF

Dags att kliva in i hösten av Allsvenskan 2018 och september inleds med hemmamatch mot Malmö FF söndag 2 september 15.00. Det blir mycket folk i samband med BP-dagen och laget är l ...

Dags att kliva in i hösten av Allsvenskan 2018 och september inleds med hemmamatch mot Malmö FF söndag 2 september 15.00. Det blir mycket folk i samband med BP-dagen och laget är laddat för en riktigt tät match på Grimsta.

Text: Peter Appelquist
Foto: Örjan Jacobsson

BP kommer in i matchen som innehavare av kvalplatsen i Allsvenskan, men med endast en poäng upp till säker mark där IK Sirius och IF Elfsborg väntar på att bli passerade av rödsvarta BP. Senast blev det en missräkning för hela laget när det blev förlust mot BK Häcken på bortaplan efter en svagare inledning av matchen. Men sommaren har bjudit på stadigt stigande prestationer vilket kommer att löna sig nu när hösten kommer och de återstående elva omgångarna står för dörren.

Senast saknades både Markus Gustafsson och Gustav Sandberg Magnusson, båda har tränat med laget hela veckan och är tillbaka i spel. Eric Johana Omondi är tillbaka efter sin avstängning.

Motståndare
Malmö FF har under sommaren växlat mellan kvalspel i Europa och spel i Allsvenskan. Efter en lång kvalsommar blev det i torsdags kväll klart att MFF spelar i gruppspelet i Europa League till hösten efter seger med totalt 4-2 mot danska FC Midtjylland. I Allsvenskan har den svaga våren under ledning av Magnus Pehrsson ersatts av en riktigt framgångsrik sommar under Uwe Röslers ledning. På femton matcher har Rösler ännu inte förlorat som tränare för MFF. Men det ska vi väl kunna ändra på denna söndag?

Allsvenskan
BP – Malmö FF
2 september 15.00
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se och CMores kanaler.