Inför BP – Lindö FF: Såren slickade. Sikte på seger.
Bild: Lobanova och Freby mot Bollstanäs Foto: Matilda Augustinsson, BSK

Inför BP – Lindö FF: Såren slickade. Sikte på seger.

Share

Inför BP – Lindö FF: Såren slickade. Sikte på seger.

Efter tisdagens förlust i Victoria Cup ska BP nu ta nya tag och försöka ro hem en trea i seriespelet. På lördag kommer Lindö FF på besök för match i femte omgången. Division 1 S ...

Efter tisdagens förlust i Victoria Cup ska BP nu ta nya tag och försöka ro hem en trea i seriespelet. På lördag kommer Lindö FF på besök för match i femte omgången.

Division 1 Södra Svealand har börjat ungefär så jämnt som BP:s sportchef Staffan Jacobsson och flera av tränarna förutspådde inför säsongen. Efter fyra omgångar ligger fyra av lagen från Stockholm i topp inom tre poäng, och mellan serieledarna Boo och Älta på sista plats skiljer endast sju poäng. Man kan nog gissa att BP bör vinna de flesta av sina hemmamatcher för att verkligen vara med i den slutliga toppstriden. Så efter tisdagens förlust mot Bollstanäs i Victoria Cup-kvartsfinalen gäller bara att snabbt slicka såren, och fokusera hårt inför lördagens match mot Lindö FF från Norrköping.

Motståndare Lindö FF:
Lindö är en stadsdel i Norrköping med ca 5 000 invånare. Klubben har i första hand varit en ungdomsförening som satsar på att utbilda unga spelare och har som uttalad målsättning att representationslagen till 70-80% ska bestå av egna produkter. Bland herrspelare med Lindö som moderklubb är landslagsmeriterade Baselspelaren Alexander Fransson den mest kände. På damsidan har ännu ingen spelare nått så högt.
Damlaget tog förra året för första gången steget upp till Division 1 efter en mycket lyckad säsong. Klubben är alltså utan rutin på den här nivån, och till lördagens preliminära matchtrupp är endast tre spelare över 20 år (och nästan 80% är egna produkter).
– Typiskt nog för ett så ungt lag på den här nivån så har våra prestationer varit lite ojämna. Vi är ovana med den fysiska fotbollen som det blir i division 1 mot vad vi upplevde i division 2, berättar tränaren Peter Ödman.
– Vi kan i våra bästa stunder bjuda upp till dans mot de bästa lagen men vi kan också falla igenom vilket skedde mot Boo då vi fick stryk med hela 8-3.
I förra omgången tog laget första trepoängaren då man besegrade Telge hemma på fina City Gross Arena, och man ligger nu på tionde plats i tabellen.
– Vi har förstås målsättningen att etablera oss på den här nivån, så i år gäller det att undvika de tre sista platserna. Jag ser annars Boo, Sätra och BP som huvudfavoriter i serien.
BP önskar lycka till under säsongen och hälsar laget med supportrar varmt välkomna till Västerort!

BP:s tränare Marcelo Fernández är optimistisk inför helgen:
– Vi är revanschsugna efter tisdagsmatchen, och gör vi bara vad vi kan, med högt passningstempo och varierat anfallsspel har vi goda möjligheter att vinna.

Meteorologerna spår solsken och vårtemperaturer, så ta gärna en utflykt till Nya Grimsta och stöd BP i jakten på seriesegern. Avspark 13.00. Fri entré.

BP:s matchtrupp:
Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Sofia Nilsson, Eleonore Freby, Alexsandra Lobanova, Therese Dahlberg, Lovisa Norrby, Filippa Wallén, Sofia Nilsson, Jessica Thorin, Eldina Ahmic, Michaela Larsson, Isabell Hammarbäck, Sofia Albertsson, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic

Ej tillgängliga: Maja Edlund (sjuk), Fia Jonsson (skadad) och Sanna Norlander (övrigt)

Långtidsskadade: Mathilda Lindström, Ella Sonnelid

Matchinfo:
BP – Lindö FF
Lördag 13 maj 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 60, Vällingby