Inför BP – IK Uppsala: Ny kapten på Grimsta

Inför BP – IK Uppsala: Ny kapten på Grimsta

Share

Inför BP – IK Uppsala: Ny kapten på Grimsta

På lördag spelar BP ytterligare en träningsmatch mot ett lag från Elitettan. På Grimsta tar man emot IK Uppsala i en ordentlig värdemätare. Det blir också första matchen som Mathi ...

På lördag spelar BP ytterligare en träningsmatch mot ett lag från Elitettan. På Grimsta tar man emot IK Uppsala i en ordentlig värdemätare. Det blir också första matchen som Mathilda Prim, med rutin från Elitettan, kliver in som ordinarie lagkapten.

Det är nu alltså klart att Mathilda Prim tar över den regnbågsfärgade kaptensbindeln efter Isabell Hammarbäck, som har lämnat BP.
Grattis, Mathilda!
-Tack! Jag är otroligt stolt att ha fått förtroendet trots att jag är relativt ny i laget. Det har känts att jag har kommit bra in i detta härliga gäng under hösten och vintern, och tror att jag med min rutin kan hjälpa till att leda laget framåt.
Du har saknats i flera av träningsmatcherna?
-Det finns en liten skada som har förhindrat mig att spela alla matcher, men jag hoppas på att snart vara återställd.
IK Uppsala mötte du väl förra året?
-Ja, jag spelade vårmatchen mot dem med min förra klubb IF Böljan. De var duktiga offensivt, men jag tror att vi vet hur vi ska kunna hota dem. Vi går för vinst!
Läs gärna mer om kaptensvalet här.

Motståndarna
IK Uppsala Fotboll bildades 2016 och tog året efter över damverksamheten från IK Sirius. Laget spelar i Elitettan där det förra året blev en åttondeplats. Nyligen har tre spelare blivit uttagna i flicklandslagen, och i senaste matchen blev det seger med 5-0 mot Älvsjö AIK i Svenska Cupen.

Som framgår ovan är det ett starkt lag som kommer till Grimsta.
-Ja, det blir en bra värdemätare att få möta ett lag från Elitettan nu några veckor efter matchen mot AIK, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Jag hoppas att vi vågar och kan spela det anfallsspel vi vill, förutom att ha ett fortsatt bra försvarsspel. Det ser bättre ut i truppen nu, med tanke på skador och sjukdomar. Eldina Ahmic är igång och tränar igen, men det blir comeback tidigast nästa vecka.

Välkomna i vårsolen! Observera den ändrade matchtiden!

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 6 Alexsandra Lobanova, 16 Mathilda Prim, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 14 Emelie Joelsson, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 9 Marie Segerholm, 19 Emilie Eriksson, 27 Daniella Novakovic, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo:
BP – IK Uppsala
Lördag 24 mars kl 11.30 (OBS! Ändrad starttid)
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré