Inför BP – IK Frej

Inför BP – IK Frej

Share

Inför BP – IK Frej

Efter uttåget ur Svenska Cupen laddar BP om och inför Superettans premiär väntar tre träningsmatcher för BPs herrar. Först ut är lördagens möte med seriekonkurrenten IK Frej. Avsp ...

Efter uttåget ur Svenska Cupen laddar BP om och inför Superettans premiär väntar tre träningsmatcher för BPs herrar. Först ut är lördagens möte med seriekonkurrenten IK Frej. Avspark 14.00 lördag 9 mars hemma på Grimsta.

Senaste matchen
BP klev in i matchen mot BK Häcken med en defensiv inställning mot ett starkt hemmalag. Häcken hade mest boll, norpade åt sig ett gäng hörnor, men chanserna som skapades var ändå lätträknade. BP har ramträff i första halvlek, men Häcken skulle göra matchens enda mål och därmed vinna matchen, gruppen och avancemanget till kvartsfinal.

Skadeläget
Hampus Elgán är långtidsskadad. I matchen mot BK Häcken klev Philip Hellquist och Isac Lidberg av, båda vilas mot IK Frej, men skadorna ska inte hålla dem borta en längre tid. Fritiof Björkén har varit sjuk i veckan, men är frisk till matchen. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Följande spelare är uttagna till matchen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.
1. Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
5. Axel Wallenborg
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
11. Adam Gradén
13. Johan Falkmar
14. Oskar Fallenius
16. Ahmed Bonnah
19. Aron Sandén
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
IK Frej har lyckats stabilisera sig som en klubb att räkna med i Superettan år efter år. Laget gör i år sin femte säsong, men på många sätt har organisationen förändrats. IK Frej har knutit ett nära samarbete med Hammarby IF i vilket Hammarby har placerat nya huvudtränare i IK Frej, samt bistår med ett utlåningsavtal för unga spelsugna spelare.

I spelartruppen noterar vi flertalet BP-bekanta. Hjalmar Ekdal och Amadeus Sögaard fostrades både i BPs starka kull född 1998. Richard Spong är fostrad i BP och tidigare seniorspelare kan vi notera Luca Gerbino Polo och Moustafa Zeidan. Huvudtränare är Lukas Syberyjski som tidigare varit U21-tränare i BP.

Spelplan
Hemma på Grimsta! Fri entré gäller och arenan är öppen via Entré 1.

Biljetter
Det är fri entré i samband med träningsmatcherna.

Sändning
Matchen direktsänds via BPTV Live.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.