Inför BP – IFK Värnamo: Talangfabrikerna möts
Foto: Henke Råssmo

Inför BP – IFK Värnamo: Talangfabrikerna möts

Share

Inför BP – IFK Värnamo: Talangfabrikerna möts

Efter en lugn vecka kliver BPs herrar in i en vecka med tre matcher på sju dagar. Mellan de båda hemmamatcherna i Superettan hinner BP även åka till Botkyrka för andra omgången i S ...

Efter en lugn vecka kliver BPs herrar in i en vecka med tre matcher på sju dagar. Mellan de båda hemmamatcherna i Superettan hinner BP även åka till Botkyrka för andra omgången i Svenska Cupen mot Arameisk-Syrianska. Först ut i veckan är IFK Värnamo, liksom BP känt för att ha fostrat flera professionella fotbollsspelare. Avspark 15.00 söndag 20 augusti hemma på Grimsta.

Elva omgångar återstår av Superettan 2017 och BP ligger inför den tjugonde omgången kvar som serieledare. BP kommer senast från resan till Påskbergsvallen i Varberg och fick med sig 1-1 efter att Viktor Gyökeres kvitterat tidigt i andra halvlek.

Säsongen närmar sig sista tredjedelen och de gula korten har börjat samlas på hög, inte mindre än sex BP-spelare riskerar avstängning vid en ny varning. Ingen BP-spelare är dock avstängd till söndagens match och vi kan se fram emot en stark trupp för tränare Mellberg och Valentic att mönstra startelva och bänkplatser från.

Foto: Henke Råssmo

Motståndare:
IFK Värnamo inledde säsongen på ett imponerande sätt när laget efter två omgångar hade 9-2 i målskillnad efter möten med Åtvidabergs FF och Gefle IF. I tredje omgången åkte BP ner till Finnvedsvallen i Värnamo och lyckades vinna med 1-0 efter att Kevin Kabran avgjort från dålig vinkel med kvarten kvar.

Senast kommer IFK Värnamo från 1-1 hemma mot Dalkurd FF, en match Värnamo såg ut att vinna med uddamålet, men i sista spelminuten lyckades Dalkurd kvittera. Dessutom blev Liridon Silka utvisad på tilläggstid och är därmed avstängd i söndagens match på Grimsta.

IFK Värnamo är likt BP känt för att ha fostrat flera spelare på landslagsnivå och som utlandsproffs. I truppen som charmade Division Ett Södra och Superettan 2008-2010 hittar vi bland andra Viktor Claesson, Simon Thern och Niklas Hult. Tränare då var Jonas Thern som efter några års frånvaro nu är tillbaka i IFK Värnamo som ansvarig för de äldsta ungdomslagen. Tränare för laget i Superettan är Christian Järdler, tidigare allsvensk fotbollsspelare.

Matchinfo:
BP – IFK Värnamo
Söndag 20 augusti 15.00
Grimsta

Förköp: brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se.