Inför BP – IFK Göteborg

Inför BP – IFK Göteborg

Share

Inför BP – IFK Göteborg

Vi kliver in de sista skälvande omgångarna av Allsvenskan 2018 med fem omgångar kvar, varav tre hemma på Grimsta. Först ut väntar IFK Göteborg nu på måndag 22 oktober. Avspark sker ...

Vi kliver in de sista skälvande omgångarna av Allsvenskan 2018 med fem omgångar kvar, varav tre hemma på Grimsta. Först ut väntar IFK Göteborg nu på måndag 22 oktober. Avspark sker 19.00. Säkra din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

I BP-truppen har landslagsuppehållet varit nyttigt för att återhämta kropparna efter en intensivare matchperiod. Dessutom har lagledningen fått ytterligare två veckor på sig att få ihop de taktiska bitarna inför den avgörande månaden av matchande.

Skademässigt får vi välkomna Tim Söderström tillbaka i spel. I förra veckan spelade Söderström totalt 90 minuter i de två U21-matcherna mot Djurgårdens IF och IFK Norrköping som avhandlades. Alexander Nilsson har varit i rehab under veckan med osäkerhet till spel till matchen mot Göteborg måndag kväll.

Ingen BP-spelare är avstängd. Den uttagna truppen presenteras efter söndagens träning.

IFK Göteborg
Det har varit en del oreda runt IFK Göteborg senaste veckorna, en oreda som landat i att sportchefen lämnat samt att två nya assisterande tränare kommit in i truppen. Vad Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson hunnit bidra till Poya Asbaghis arbete återstår att se. Laget är i en omställningsperiod där ett mer fysiskt lag är tänkt att bli mer spelande, något som resultatmässigt inte gett någon vidare effekt. IFK Göteborg ligger just nu på tolfte plats i tabellen med 25 inspelade poäng, fem poäng före BP. Mellan BP och Göteborg hittar vi IK Sirius på 23 poäng.

Ingen Göteborg-spelare är avstängd. Skadeläget är osäkert för undertecknads oinsatta ögon. Noterbar spelare att välkomna hem till Grimsta är Carl Starfelt som var med på resan från Allsvenskan, ner i Division Ett och tillbaka till Allsvenskan. Välkommen hem, Calle.

Allsvenskan
BP – IFK Göteborg
Måndag 22 oktober 19.00

Förköp biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se och CMores kanaler.