Inför BP – Hässelby SK: Optimism hos spelarna
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Hässelby SK: Optimism hos spelarna

Share

Inför BP – Hässelby SK: Optimism hos spelarna

Det drar ihop sig till slutstrid i Division 1 Södra Svealand. BP siktar förstås på kvalspel och våra grannar Hässelby SK kämpar för att undvika nedflyttning. På den något udda spel ...

Det drar ihop sig till slutstrid i Division 1 Södra Svealand. BP siktar förstås på kvalspel och våra grannar Hässelby SK kämpar för att undvika nedflyttning. På den något udda speltiden fredag kl 19.00 möts lagen på Grimsta.

Med sex poängs försprång till Älvsjö och sex omgångar kvar börjar det kanske rycka lite i kvalnerverna hos BP:s spelare och supportrar. Alla vet dock att det krävs fortsatt fokus i hela lagorganisationen om drömmen om serieseger och Elitettan-kval ska förverkligas. Therese Dahlberg, som förra matchen vikarierade som kapten och innerback, är optimistisk inför fredagens drabbning:
-Nu har vi allt i egna händer. Med fortsatt bra träning och finslipning tror jag vi kommer att få en bra säsongsavslutning. Känslan är positiv inför matchen mot Hässelby, laget är taggat och jag tror på seger!

Motståndarna
Hässelby SK bildades 1913 och har genom åren haft bland annat fotboll, friidrott, simning, skidor, skridskor och bandy på programmet. Fotbollsdamerna gör i år sin första säsong i Division 1.
-Det var en härlig känsla i slutet av förra året när seriesegern blev klar, och nu är målet att etablera oss i ettan, berättade tränaren Jörgen Björkfäll inför vårens match lagen emellan. Året har bjudit på mycket blandade resultat med hemmasegrar både mot Älvsjö och Boo, men också klara förluster mot Norrköping och Telge. Just nu är man på nedflyttningsplats, två poäng efter Telge. Flest mål har Maya Wassman och Mathilde Gbotto Carlsson gjort.

BP vann första mötet i våras med 3-1, efter mål av Sofia Albertsson, Daniella Novakovic och Madicken Stigberg. Efter sommaren har Stigberg lyckats göra många mål och spelat mycket i spetspositionen.
-Jo, jag känner mig i bra form och måste fortsätta prestera framåt. De senaste matcherna har vi egentligen inte spelat på topp, men ändå har vi gjort många mål och hållit tätt bakåt. Jag hoppas vi kan höja oss spelmässigt på fredag och bjuda på fin fotboll.

Det kan bli en del regn under fredagen, men prognosen pekar på en klar och vacker kväll. Vi hälsar Hässelby, domarteamet och alla fotbollsvänner varmt välkomna!

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Dahlberg Ayranci, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Fia Grönborg, Eldina Ahmic, Isabell Hammarbäck, Daniella Novakovic, Michaela Larsson, Estibaliz Montes da Oca, Emilie Eriksson, Michelle Rojas Flores, Madicken Stigberg

Matchinfo:
BP – Hässelby SK
Fredag 25 augusti 19.00
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby