Inför BP – Hammarby IF

Inför BP – Hammarby IF

Share

Inför BP – Hammarby IF

Sex omgångar återstår av Allsvenskan 2018. Fyra av dessa spelas hemma på Grimsta och först ut väntar Hammarby IF nu på söndag 7 oktober. BP jagar poäng för att ta sig upp ovanför k ...

Sex omgångar återstår av Allsvenskan 2018. Fyra av dessa spelas hemma på Grimsta och först ut väntar Hammarby IF nu på söndag 7 oktober. BP jagar poäng för att ta sig upp ovanför kvalstrecket och säkra nytt kontrakt i Allsvenskan till 2019.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Under Roberth Björknesjös ledning har BP hunnit spela fyra matcher med fyra inspelade poäng som resultat. Senast blev det en poäng efter att BP spelat 1-1 mot Kalmar FF på bortaplan. Jack Lahne gav BP ledningen strax efter paus, men bara minuter senare kunde Kalmar kvittera på en frispark slagen av Rasmus Elm. Noterbart är att BP gjort mål i fyra raka matcher, något vi rödsvarta inte varit bortskämda med hittills.

I truppen noterar vi att Tim Söderström närmar sig full träning med laget. Hans närvaro i matchtruppen till söndagens match är i skrivande stund oklar. Övriga truppen är skadefri. Tre spelare riskerar avstängning vid ny varning, Christopher Brandeborn, David Ochieng och Fritiof Björkén är alla tre en varning ifrån avstängning i Allsvenskan.

Den uttagna matchtruppen presenteras efter lördagens träning.

Motståndare
Hammarby IF öppnade säsongen strålande. Under ledning av tidigare BP-tränaren Stefan Billborn presterade laget på högsta nivå och skrapade ihop en stor fin hög med poäng. Länge var Hammarby även med i guldracet, men efter två tunga förluster under hösten har laget fallit ner till tredje plats i tabellen. Fokus ligger just nu på att säkra en av platserna som ger kval till Europa League kommande sommar.

Liksom för BP är ingen spelare avstängd för de grönvita. Vi med rödsvart hjärta kan glädja oss att se Serge-Junior Martinsson Ngouali hemma på Grimsta igen, tillsammans med tidigare BP-spelarna Pablo Pinones-Arce, Mikael Olsson och tidigare nämnda Stefan Billborn i ledarstaben.

Allsvenskan
BP – Hammarby IF
Söndag 7 oktober 17.30
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se och CMores kanaler.