Inför BP – Gefle IF: Sista omgången, sista matchen
Christopher Brandeborn på jakt efter nya poäng i jakten på nya segrar i Superettan Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – Gefle IF: Sista omgången, sista matchen

Share

Inför BP – Gefle IF: Sista omgången, sista matchen

Lördag 4 november avslutas Superettan 2017. Full omgång, alla matcher med avspark 16.00. BP tar emot Gefle IF hemma på Grimsta i en match som betyder en hel del, placeringsmässigt. ...

Lördag 4 november avslutas Superettan 2017. Full omgång, alla matcher med avspark 16.00. BP tar emot Gefle IF hemma på Grimsta i en match som betyder en hel del, placeringsmässigt. BP går för seriesegern och Gefle IF gör vad laget kan för att säkra en plats ovanför det negativa kvalstrecket i serien. 

BP kommer senast från 0-0 mot Östers IF på bortaplan, en match vi har få klara minnen från och som har den främsta glädjepunkten i att ingen spelare blev avstängd eller ådrog sig en ny skada. Rasmus Emanuelsson stod för en klassräddning, Jacob Ortmark hade ett farligt avslut.

Motståndare
Gefle IF åkte ur Allsvenskan 2016 efter tio år i Sveriges högsta serie. Vårhalvan av säsongen gick fullständigt åt fel håll för Gästriklands stolthet, bara enstaka poäng togs och till sommaren togs Poya Asbaghi in som ny tränare och truppen möblerades om. Det gav effekt och Gefle IF är faktiskt höstens mest formstarka lag och placerar sig nu, med 36 poäng, ovanför det negativa kvalstrecket. Kampen för att undvika kvalet står mellan Gefle, GAIS, Norrby IF, Varbergs BoIS och Örgryte IS som alla återfinns inom två poäng. Rafflande lördag för dessa fem lag att vänta alltså.

När BP var på besök på Gavlevallen i Gävle i våras blev det seger, 3-1, efter två mål av Gustav Sandberg Magnusson och ett från Christopher Brandeborn.

Matchinfo
BP – Gefle IF
Lördag 4 november 16.00
Grimsta

Köp förköp så sparar du pengar och det går smidigare i grindarna

Matchen sänds direkt i TV4 Sport samt via CMore.se