Inför BP – Enskede IK: Ställ klockan för tidig match!

Share

Inför BP – Enskede IK: Ställ klockan för tidig match!

På lördag får BP besök av Enskede IK för en ny träningsmatch. Inför den har hemsidan fått en stund med en ny bekantskap på Grimsta. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson ...

På lördag får BP besök av Enskede IK för en ny träningsmatch. Inför den har hemsidan fått en stund med en ny bekantskap på Grimsta.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Förra helgens träningsmatch fick avbrytas i halvtid på grund av vintervädret. På lördag förmiddag väntar match mot Enskede på Grimsta, där det ju ska mycket till för att det inte ska bli match. Då blir det en ny chans för Mathilda Prim att göra sin comeback, och vi kan även lära känna flera av årets nyförvärv lite bättre.

Ny för året i BP är även den assisterande tränaren Frida Sjöberg, som varit på plats sedan januari.
Vad fick dig att komma till Grimsta? Kände du redan Marcelo Fernández eller Staffan Jacobsson?
– Jag och Marcelo har stött på varandra en del i genom åren. När jag fick frågan av Staffan kände jag att det fanns många delar i uppdraget som kändes spännande och motiverande. Jag trivs bra i laget, som har överraskat mig positivt på många sätt.
Hur ser din fotbollskarriär ut?
– Jag är uppvuxen i Östersund och började spela där, men har spelat på högre nivå i Sunnanå och Sundsvall, och senast i Hammarby. Min tränarkarriär har fram till nu handlat om barn- och ungdomslag.
Som tidigare elitspelare med 17 matcher i högsta divisionen så sent som 2018, tror du att du kan påverka lagets sätt att spela?
– Marcelo och Staffan har en väl utarbetad spelidé, men jag kan nog hjälpa till att putsa på detaljerna. Jag tror att laget har goda chanser i Elitettan. Vi är nykomlingar och slår ur underläge, men det gillar jag!

Motståndarna
Enskede IK har en lång historia (grundad 1914) och är nu en av Stockholms största fotbollsklubbar med cirka 2000 aktiva. Förra säsongen blev det en åttondeplats i Division 1 Södra Svealand, efter bland annat två starka matcher mot BP; det blev oavgjort på Grimsta och uddamålsvinst för BP på Enskede IP.

Välkomna till förmiddagsmatch på Grimsta! Lägg märke till den tidiga avsparkstiden 10.30!

BP:s matchtrupp:
Josephine Frigge (mv), Kaisa Nilsson (mv), Alice Carlsson, Felicia Thörngren, Alexsandra Lobanova, Mathilda Prim, Fia Grönborg, Filippa Wallén, Rebecka Lundblad Roth, Estibaliz Montes de Oca, Maja Viklander, Anna Thim, Daniella Novaković, Michaela Larsson, Jennifer Sjösten, Emma Lillbäck

Träningsmatch
BP -Enskede IK
Lördag 9 mars kl 10.30
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré