Inför BP – Degerfors IF: Klubb med anor på besök

Inför BP – Degerfors IF: Klubb med anor på besök

Share

Inför BP – Degerfors IF: Klubb med anor på besök

Serieledande BP spelar återigen hemma på Grimsta när den elfte omgången ska avgöras. För motståndet står anrika Degerfors IF. Avspark lördag tredje juni 16.00. BP kommer till m ...

Serieledande BP spelar återigen hemma på Grimsta när den elfte omgången ska avgöras. För motståndet står anrika Degerfors IF. Avspark lördag tredje juni 16.00.

BP kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen med 3-1 mot Gefle IF på bortaplan som senaste skalp. Efter att BP på nytt tagit ledningen tidigt i matchen kunde lagkapten Gustav Sandberg Magnusson fixa segern med två mål i den andra halvleken.

Matchen mot Gefle gav seger och BP klarade sig även från både skador och avstängningar, vilket självklart bidrar till en viss arbetsro på Grimsta.

Inför matchen kan du passa på att träffa de BP-fostrade utlandsproffsen Albin Ekdal och Nabil Bahoui som skriver autografer från 15.30.

Motståndare:
Degerfors IF är en av de anrika klubbarna det pratas mycket om när forna storklubbar diskuteras. Anorna är just rika och namnen på spelarna som sprungit ur den värmländska bruksorten är närmast omöjligt att göra en komplett lista över. Klart är att BPs Olof Mellberg spelade i klubben under 90-talet och får ta emot sin hemmaklubb under lördagen. Även Christoffer Brandeborn har ett förflutet i klubben som efter enstaka vändor till Division Ett hållit sig som en stabil deltagare av Superettan de senaste åren.

Senast lagen möttes var i gruppfinalen av Svenska Cupen tidigare i våras. Degerfors tog ledningen, men en stark forcering från BP gav seger med 4-1 och gruppseger med kvartsfinal som följd.

Degerfors kommer senast från seger, 2-1, hemma mot Gais. Laget ligger inför omgången på en sjätteplats i tabellen med femton inspelade poäng. Bästa målskytt är Sargon Abraham som likt Kevin Kabran i BP noterats för fem gjorda mål i Superettan 2017. Ingen spelare saknas på grund av avstängning.

Matchinfo
BP – Degerfors IF
Grimsta IP
Lördag 3 juni 16.00

Förköp: Brommapojkarna.ebiljett.nu

CMore sänder via CMore.se samt via C More Live.