Inför BP – Dalkurd FF

Inför BP – Dalkurd FF

Share

Inför BP – Dalkurd FF

Allsvenskan vänder och BP inleder den andra halvan av serien med hemmamatch mot Dalkurd FF lördag 4 augusti 16.00 på Grimsta. Båda lagen jagar viktiga poäng, så vi kan se fram emot ...

Allsvenskan vänder och BP inleder den andra halvan av serien med hemmamatch mot Dalkurd FF lördag 4 augusti 16.00 på Grimsta. Båda lagen jagar viktiga poäng, så vi kan se fram emot en spännande match med två taggade lag.

Text: Peter Appelquist

BP kommer från en bra prestation utan mål mot IFK Göteborg. Spelmässigt har laget höjt sig rejält, men målen har uteblivit samtidigt som det gjorts misstag i det defensiva arbetet. Mot Göteborg var BP väl värda att sätta sina chanser, nio avslut på mål indikerar att det rör på sig där framme. I veckan har Kristján Flóki Finnbogason anslutit, kanske är det den nya islänningen som sätter chanserna som BP skapar i matcherna. Framtiden får utvisa, mål från rödsvarta spelare kommer vi oavsett att få se.

I BP-truppen noterar vi att ingen spelare är avstängd, men David Ocheing och Eric Johana Omondi är båda en varning ifrån avstängning. Skademässigt är BP sedan tidigare utan Ludvig Öhman, Christopher Brandeborn, Johan Falkmar och Petar Petrovic i spelklar format. Jacob Ortmark har varit frånvarande för rehab, men deltog i U21-matchen mot Gefle IF förra veckan och närmar sig full form. Övriga i truppen är skadefria.

Motståndare
Dalkurd FF följde med BP upp i Allsvenskan efter att ha kommit tvåa i Superettan 2017. Under våren har Azrudin Valentic lämnat som huvudtränare och nu tränas laget av Johan Sandahl. I truppen har det rört på sig en del och senast att lämna var japanen Yukiya Sugita som lämnade för spel i den irakiska ligan. Till matchen mot BP saknas Rewan Amin och Kebba Ceesay på grund av avstängning, i övrigt kan vi notera att BP-fostrade Heradi Rashidi lämnat Dalkurd för spel med AIK. Dalkurd kommer senast från förlust, 1-3, hemma mot IK Sirius.

Allsvenskan
BP – Dalkurd FF
4 augusti 16.00
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se och CMores kanaler.