Inför BP – Dalkurd FF

Inför BP – Dalkurd FF

Share

Inför BP – Dalkurd FF

Tre matcher återstår av Superettan och BP har två hemmamatcher på rad, först ut mötet med Dalkurd FF lördag 19 oktober 16:00. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo Senas ...

Tre matcher återstår av Superettan och BP har två hemmamatcher på rad, först ut mötet med Dalkurd FF lördag 19 oktober 16:00.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP gjorde en stark prestation mot Degerfors IF på bortaplan och skapade chanser för att få med sig poäng. Degerfors målkung Erik Björndahl kunde dock avgöra matchen i slutminuterna.

Skadeläget/Frånvaro
Johan Falkmar och Samuel Svenlén blir borta säsongen ut. Markus Gustafsson är avstängd.

BPs trupp
Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
BP och Dalkurd möts för tredje säsongen i följd efter att ha varit topplagen i Superettan 2017, båda fallit ur Allsvenskan 2018 för att nu åter mötas i seriesammanhang. BP har ett statistiskt övertag och vann i våras med 4-0 på bortaplan. Tabellmässigt är det dock Dalkurd som gick starkast ur den matchen och med tre omgångar kvar finns fortfarande den teoretiska chansen att Dalkurd kan nå den allsvenska kvalplatsen.

Dalkurd är en 15 år ung förening som gjort en häftig resa genom seriesystemet och nu alltså kan klassas som en stabil föreningen på Superettans övre halva. Hur långt det bär under lördagen återstår att se.

Spelplan
Hemma på Grimsta igen och här ska vi vara starka. Vi ses på plats! 

Biljetter
Biljetterna bokas enklast via bp.ebiljett.nu, som även går att nå via appen BP Live. Det går även att köpa biljett på plats, men då blir det dyrare och du riskerar att hamna i kö. Den här matchen är den andra av två i Dubbelmatchen och alla biljetter kostar 50 kr i förköp och 100 kr på plats.

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.