Inför BP – Boo FF: Konkurrens i truppen inför viktig fredagsmatch
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Boo FF: Konkurrens i truppen inför viktig fredagsmatch

Share

Inför BP – Boo FF: Konkurrens i truppen inför viktig fredagsmatch

Spänningen ökar i Division 1 Södra Svealand. Med bara fyra omgångar kvar är det dags för ännu en fredagsmatch på Grimsta, när serieledande BP tar emot Boo FF.   Under hösten har ...

Spänningen ökar i Division 1 Södra Svealand. Med bara fyra omgångar kvar är det dags för ännu en fredagsmatch på Grimsta, när serieledande BP tar emot Boo FF.  

Under hösten har kandidaterna till seriesegern i Division 1 Södra Svealand en efter en fallit bort. Sätra SK har fortfarande en teoretisk chans att ta hem seriesegern, men allt talar för att det blir BP eller Älvsjö som får spela Elitettankval i oktober.

Tabelläget med fyra matcher kvar att spela:
BP 41 p;   återstående matcher: Boo (h), Sätra (h), Nyköping (b), Tyresö (h)
Älvsjö 37 p;   P18 (h), Lindö (b), Hässelby (h), Telge (b)
Sätra 32 ;   Telge (h), BP (b), Boo (b), Nyköping (h)

BP har alltså tre hemmamatcher kvar, men alla är mot lag från övre halvan av tabellen. Möjligen får vi ett avgörande först i sista omgången, om det inte blir full pott de närmaste tre matcherna. Inför slutskedet har som bekant truppen förstärkts med två spelare från Elitettan-klubben IF Böljan, Mathilda Prim och Matilda Hjalte. Hemsidan har fått några ord med 26-åriga försvarsspelaren Prim:

Välkommen till Grimsta!
-Tack, det är inspirerande att komma till en så stor förening som BP och ta del klubbkulturen.
Vad lockade dig till BP?
-Jag har fått jobb i Stockholm och BP kändes redan efter den första kontakten som en seriös klubb som kan erbjuda en fantastisk miljö att utvecklas i.  Mitt mål är att ta en plats i startelvan och hålla en hög lägstanivå. Laget känns taggat och det kommer bli en spännande höst!
Prim inledde sin karriär i Stafsinge utanför Falkenberg, och har spelat i Elitettan både för Falkenbergs FF och IF Böljan. Under 2017 har hon varit ordinarie i startelvan och också lyckats göra tre mål i serien. Så sent som i lördags spelade hon sista matchen för Böljan, men är direkt spelklar för BP. Det återstår att se om hon får äntra Grimstaplanen redan på fredag.

Motståndarna
Boo FF inledde året imponerande, men sedan har resultaten varit för ojämna. Nu kommer man till Grimsta med fyra raka förluster och chansen till serieseger har försvunnit. Räkna ändå med att det finns kvalitet i laget; i början av juni spelade man 2-2 mot BP hemma på Boovallen, och senare i september blir det final mot Bollstanäs i Victoria Cup.

Hur är läget i BP:s trupp, sportchef Staffan Jacobsson?
-Nu har vi en näst intill skadefri trupp och höstens nyförvärv är spelklara. Det innebär ökad konkurrens och att några kommer att hamna utanför matchtruppen, men hur den kommer att se ut blir inte klart förrän efter torsdagens träning.

Kom gärna och ha fredagsmys med fin fotboll på Grimsta, men lägg märke till matchtiden. Avspark 19.30, välkomna!
 

Matchinfo:
BP – Boo FF
Fredag 8 september 19.30
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby