Inför BP – Boo FF: Profil på väg tillbaka efter ett år

Inför BP – Boo FF: Profil på väg tillbaka efter ett år

Share

Inför BP – Boo FF: Profil på väg tillbaka efter ett år

BP har fått en fin inledning på hösten, med avancemang i Svenska cupen och en övertygande seger mot Älvsjö AIK. På måndag har man chansen att återta serieledningen i när Boo FF bes ...

BP har fått en fin inledning på hösten, med avancemang i Svenska cupen och en övertygande seger mot Älvsjö AIK. På måndag har man chansen att återta serieledningen i när Boo FF besöker Grimsta. Matchen kan också innebära en efterlängtad comeback av en av BP:s långtidsskadade spelare.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Toppkonkurrenterna Sätra SK fick i helgen se sig besegrade av Enskede IK. Det betyder att BP vid oavgjort eller seger mot Boo på måndagskvällen går upp i täten i Division 1 Södra Svealand.
-Vi kan nog förvänta oss att Boo spelar mer defensivt än Älvsjö senast, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Med en liknade matchbild som i vårmötet blir det trångt mellan deras lagdelar, så nyckeln för oss blir som ofta att ha ett snabbt passningsspel.

Den uppmärksamme har de senaste två matcherna kunnat se en ombytt Fia Jonsson på BP:s avbytarbänk. Det är dock först till denna match hon är spelklar efter en lång skadeperiod.
I sista matchen före sommaruppehållet juni 2017 skulle BP och vikarierande lagkaptenen Fia Jonsson ge USA-flyttande Julia Olsson och Sofia Albertsson en fin avskedspresent i form av en trepoängare mot Älta. Redan efter tjugo minuter vreds Jonssons vänsterknä illa, matchen slutade 2-2, och ända sedan dess har hon kämpat med skadeläkning och rehabilitering.
-För andra gången i min karriär råkade jag ut för ett avslitet korsband. Sju veckor senare opererades jag på Sophiahemmet.
Var du inställd på att komma tillbaka eller fanns tanken på att lägga av?
-När jag råkade ut för min första korsbandsskada var inställningen: ”händer det igen lägger jag av”, men så kände jag inte i höstas. Jag skulle tillbaka! Jag har ett mål att jag ska lägga av när jag själv tycker att det är dags, inte på grund av någon skada.
Hur har rehab-träningen gått?
-Mest har jag varit hos Mats Månsson på Bromma Sport & Rehab. Han har varit fantastisk, men jag har haft en del motgångar på vägen. Jag har haft ont i knäet så återuppbyggnaden av musklerna har försenats. Nu har jag äntligen fått klartecken och i fredags spelade jag 25 minuter med F19-laget. Ren lycka! Nu får vi se när Marcelo tycker att det är dags för A-lagsspel.
Du har synts runt laget hela skadeperioden?
-Jo, redan i höstas var jag med på bänken nästan alla matcher. Jag har nog tagit på mig en ”mamma-roll” i laget (kanske ”storasyster” trots allt är ett mer passande ord… /reds anm), och finnas närvarande för alla de andra. Det har nog varit bra för dem att ha någon extra att vända sig till, och för mig har det varit skönt att fokusera på andra ibland när det har varit jobbigt med min skada.

Spel eller inte på måndag, hemsidan hälsar Fia varmt välkommen åter fullt ombytt med benskydd och allt!

Motståndarna
Boo FF spelade även förra året i Division 1 Södra Svealand. Efter en stark vår blev det till slut en sjunde plats, dock endast två poäng efter trean Sätra. I år har det gått sämre och man ligger nu på tiondeplats, precis under nedflyttningsstrecket. De sju senaste matcherna har man två vinster och hela fem uddamålsförluster. Trots den skrala poängskörden är målskillnaden endast minus två. I våras spelade man 1-1 mot BP hemma på Boo-vallen.

Välkomna till ännu en hemmamatch på Grimsta! Lägg märke till den sena starttiden 20.00.

Som vanligt livesänds matchen via BP:s hemsida (klicka här).

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 2 Agnes Bergling, 19 Emilie Eriksson, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 15 Rebecka Lundblad Roth, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 17 Estibaliz Montes de Oca, 10 Eldina Ahmić, 22 Johanna Lindell, 12 Fia Jonsson, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg, 25 Elin Sjölander, 27 Daniella Novaković

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Boo FF
Måndag 13 augusti kl 20.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Entréavgift: 50:-