Inför BP – Bollstanäs SK: Cupmöte mellan två seriesegrare

Inför BP – Bollstanäs SK: Cupmöte mellan två seriesegrare

Share

Inför BP – Bollstanäs SK: Cupmöte mellan två seriesegrare

Kvalplatsen är säkrad för BP, men de nyblivna seriesegrarna ställs inför en ny utmaning redan på tisdag. Då spelar man semifinal i Victoria Cup, mot Bollstanäs SK som också är klar ...

Kvalplatsen är säkrad för BP, men de nyblivna seriesegrarna ställs inför en ny utmaning redan på tisdag. Då spelar man semifinal i Victoria Cup, mot Bollstanäs SK som också är klara för kval till Elitettan.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BP har hittills besegrat Segeltorp, Täby och AIK i Victoria Cup. På tisdag kväll är det dags för semifinal mot Bollstanäs SK. Efter lördagens urladdning mot Sätra kanske det kan vara svårt att ladda om, men visst borde man vara sugna på ett cupguld också.
I förra omgången i Victoria Cup vilade väldigt många av de ordinarie spelarna. Gör lördagens seger och den säkrade seriesegern att ni kan satsa mer på den här matchen, tränare Marcelo Fernández?
– Eftersom Bollstanäs också har vunnit sin serie och är klara för Elitettan-kvalet ser vi matchen som en bra förberedelse för våra kommande kvalmatcher. Det betyder att vi antagligen kommer att mönstra en trupp som i stora stycken liknar den mot Sätra i lördags. Det vi vet är att vi saknar Alexsandra Lobanova som är på nytt uppdrag med Rysslands F19-landslag.

Victoria Cup…
…är sedan 1978 Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. På tisdag blir det alltså inga straffar innan matchen blåses igång. För segrarna väntar Tyresö FF i final. Tisdagens semifinalslag har vunnit cupen varsin gång, BP 2007 och Bollstanäs så sent som förra året.

Motståndarna
Bollstanäs SK bildades redan 1922, då med fotboll för pojkar och korgboll för flickor. I dag spelas basket, handboll och fotboll i föreningen. 2015 spelade man i Elitettan och de senaste åren har inneburit en första- och en andraplats i Division 1 Norra Svealand. I år har man dominerat samma serie stort och har på 20 spelade matcher bärgat 19 vinster och en oavgjord. En hård nöt att knäcka, med andra ord!

BP:s matchtrupp är i skrivande stund inte fastställd.

Välkomna till en fin höstkväll på Grimsta! Fri entré!

Matchinfo Victoria Cup
BP – Bollstanäs SK
Tisdag 25 september kl 19.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Fri entré