Inför BP – BK Häcken: Hemmapremiär!
Foto: Erik Bjernulf

Inför BP – BK Häcken: Hemmapremiär!

Share

Inför BP – BK Häcken: Hemmapremiär!

Vi har väntat, längtat, önskat oss fram till april, Allsvenskans start och solens sken över Grimsta när våren äntligen slår ut. Nu är den här, våren, Allsvenskan, livet.  Allsvensk ...

Vi har väntat, längtat, önskat oss fram till april, Allsvenskans start och solens sken över Grimsta när våren äntligen slår ut. Nu är den här, våren, Allsvenskan, livet.  Allsvenskan är tillbaka på Grimsta när BP tar emot BK Häcken i hemmapremiären måndag 9 april 19.00. Biljett säkrar du via brommapojkarna.ebiljett.nu.

BP kommer från en stark avslutande halvlek mot IFK Norrköping, men ändå med ett tråkigt resultat då hemmalaget avgick med segern, 2-1, på Östgötaporten. Förste målskytt för BP i Allsvenskan 2018 blev Martin Rauschenberg när han stötte in kvitteringen till 1-1 efter en hörna slagen av Markus Gustafsson.

I matchen mot Norrköping fick Alexander Nilsson en smäll på ena foten vilket gör honom tveksam till spel mot BK Häcken. I övrigt visar söndagens träning att truppen mår bra och är skadefri med fullt fokus på hemmapremiären. Hur Luis Pimenta väljer att formera laget blir intressant då BP för första gången på lång tid har en trupp att välja ifrån, vilket ger Pimenta ett lyxproblem i att behöva låta duktiga spelare sitta på läktaren, istället för att vara redo för spel.

Motståndare
BK Häcken och BP har länge setts som två klubbar som är rätt lika varandra, då främst i rollen som ”stadens fjärde lag” i respektive stad. Häcken har dock etablerat sig i Allsvenskan och är en klubb att räkna bland alla de utmanare som går för att vara med i Allsvenskans absoluta topp. Häcken har en stor intäktskälla i ägandet av Gothia Cup, vilket har etablerat en stabilitet och gett Häcken möjligheten att växa långsiktigt, bland annat med byggandet av Gothia Park, Häckens egna träningsanläggning samt kontor och nån form av klubbhus.

Årets BK Häcken är liksom tidigare en trevlig mix av etablerade trotjänare och intressanta talanger kryddat med spets hämtad från utlandet. Bland intressanta talanger kan Kevin Ackermann nämnas som under de senaste åren fått sitt rykte spritt över hela Göteborg, men även en bit upp i landet. Dessutom finns Daleho Irandust som under 2017 visade fina offensiva kvalitéer för Hisingens lag.

Allsvenskan
BP – BK Häcken
Måndag 9 april 19.00
Grimsta

Biljetter via brommapojkarna.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMores kanaler samt CMore.se. Passa på att säkra ett säsongsabonnemang hos CMore via den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

Foto: Henke Råssmo