Inför: BP-Älvsjö AIK FF

Inför: BP-Älvsjö AIK FF

Share

Inför: BP-Älvsjö AIK FF

Äntligen är det dags igen! På lördag sparkar säsongen igång igen med den första träningsmatchen för de rödsvartas del. Matchen mot Älvsjö har avspark 11:00. Efter en lång väntan ...

Äntligen är det dags igen! På lördag sparkar säsongen igång igen med den första träningsmatchen för de rödsvartas del. Matchen mot Älvsjö har avspark 11:00.

Efter en lång väntan börjar matcherna nu att spelas på Grimsta, och det första motståndet för året heter Älvsjö AIK FF. Det är även den första matchen med den nya huvudtränaren Marcelo Fernandez vid rodret. BP har plockat in många spännande nyförvärv, som till exempel den senaste värvningen Joy Mertzig.

Lite om motståndarna. Älvsjö håller precis som BP till i Division 1, men i den Södra delen av Svealand. Där slutade man i mitten av tabellen, närmare bestämt på en sjätte placering.
Lagets bästa målskytt föregående år heter Line Chiara Lizeth Jukkola, som stänkte in sex mål.

Älvsjö har varit aktiva under vintern, och har bland annat åkt runt i Stockholmsområdet för att köra futsal. Laget har även levererat på transfermarknaden och har bland annat hämtat in Fredrika Hartzell från Division 3.

Kuriosa: År 2015 spelade BP och Älvsjö i samma serie, Division 1 Södra Svealand, och slutade båda i mitten av tabellen. Men året efter det var det för många lag i den södra serien och de rödsvarta flyttades helt enkelt till den norra tabellen.
Men 2017 är de båda tillbaka i samma serie, och gissa vilka lag som inleder tävlingssäsongen mot varandra den 14:e april…?

Lite mer info om dagen: Den nya läktaren är inte helt klar ännu, men inträdet är fritt på den vanliga. Väderprognosen utlovar plusgrader och vindstilla, perfekt väder för att kolla på fotboll!
Lördag, 11:00.