Inför BP – AFC Eskilstuna: Det avgörs på Grimsta

Inför BP – AFC Eskilstuna: Det avgörs på Grimsta

Share

Inför BP – AFC Eskilstuna: Det avgörs på Grimsta

Det har blivit dags för årets sista tävlingsmatch för BPs herrar. Den avgörande kvalmatchen mot AFC Eskilstuna spelas söndag 25 november 14.45 hemma på Grimsta. BP har med sig 1-0 ...

Det har blivit dags för årets sista tävlingsmatch för BPs herrar. Den avgörande kvalmatchen mot AFC Eskilstuna spelas söndag 25 november 14.45 hemma på Grimsta. BP har med sig 1-0 från det första mötet lagen emellan. Det avgörs på Grimsta.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Kvalet avgörs över två matcher där slutsegraren spelar i Allsvenskan 2019. BP vann det första mötet med 1-0 efter mål av Jack Lahne på bortaplan. Det gör att BP har övertaget halvvägs genom kvalet, men det avgörs på Grimsta.

I BPs trupp så ser vi inga förändringar mot hur det såg ut i bortamatchen, samma spelare är uttagna och ingen spelare är avstängd. Gustav Sandberg Magnusson och Christopher Brandeborn fick varsin varning, men dessa leder inte till avstängning.

Motståndare
AFC Eskilstuna spelade bra i torsdags och är en stark motståndare, vilket BP fick erfara i ett kvickt anfallsspel och hårda dueller. Spelare att se upp med är självklart Samuel Nnamani, AFCs bäste målskytt i seriespelet (tolv mål) och det ramstarka försvaret ledd av målvakt Gianluca Curci. Frågetecken finns för mittbacken Alexander Michel som klev av tidigt i andra halvlek i första mötet. I övrigt är det dåligt med information att delge om motståndarlagets status.

Kval till Allsvenskan
BP – AFC Eskilstuna
Söndag 25 november 14.45
Grimsta

Förköp din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu – Alla ståplatsbiljetter 20kr

Matchen direktsänds i TV4 samt via CMore.se och Cmores app