Inför Arameisk-Syrianska – BP: Cupstart i Norsborg

Inför Arameisk-Syrianska – BP: Cupstart i Norsborg

Share

Inför Arameisk-Syrianska – BP: Cupstart i Norsborg

BP kliver in i Svenska Cupens andra omgång med en plats i vårens gruppspel i potten. Motståndare är Arameisk-Syrianska, en stark nykomling i Division Ett Norra. Avspark onsdag 23 a ...

BP kliver in i Svenska Cupens andra omgång med en plats i vårens gruppspel i potten. Motståndare är Arameisk-Syrianska, en stark nykomling i Division Ett Norra. Avspark onsdag 23 augusti 18.30 på Brunna IP i Norsborg.

Som lag i Superettan kliver BP in i den andra omgången av Svenska Cupen 2017. Lotten föll på en kort resa genom Stockholms rusningstrafik till Brunna IP i Norsborg för möte med Arameisk-Syrianska IF.

BP kommer stärkta från en sen seger mot IFK Värnamo hemma på Grimsta. Luca Gerbino Polos avgörande mål kom med knappa tio minuter kvar av matchen och säkrade tre nya poäng för BP i Superettan.

Nu väntar dock Svenska Cupen och om BP ska upprepa vårens semifinalplats krävs seger mot Arameisk-Syrianska. Eftersom Svenska Cupen och Superettan är två separata tävlingar gäller inte de intjänade varningarna från Superettan. Viktor Gyökeres är därmed tillgänglig i onsdagens match. Någon som inte är tillgänglig är Jesper Karlström som i låneavtalet med Djurgårdens IF är registrerad för DIF och därför inte får spela i Svenska Cupen för BP. Imad Khalilis lån är dock annorlunda och Khalili är spelklar även i Svenska Cupen för BP.

Motståndare:
Arameisk-Syrianska IF grundades 1980 och är en flera klubbar med syrianska rötter. Laget har under 2000-talet pendlat mellan Division Ett och Division Två och är 2017 en stark nykomling i Division Ett Norra.

Efter ett långt sommaruppehåll startade Division Ett Norra om i helgen, Arameisk-Syrianska inledde med en stark seger mot Västerås SK på bortaplan, 2-1 efter vad VSK-tränaren Johan Mjällby kallade ”den sämsta insats vi gjort”. Vi som inte sett matchen väljer att tro att det var en stark prestation av Arameisk-Syrianska, som i nuläget ligger på femte plats i Division Ett Norra, men det är långt upp till toppduon IK Brage och Umeå FC som båda stått för fina resultat under våren och sommaren.

I Arameisk-Syrianskas nuvarande trupp hittar vi Nemrut Awrohum som var med och spelade upp BP i Superettan som mittback 2016. Efter säsongen lämnade Awrohum för spel med Arameisk-Syrianska IF och har bidragit till den, hittills, fina säsongen. I truppen finns gott om rutin, främst från Division Ett men även från Superettan och Allsvenskan.

Matchinfo Svenska Cupen
Arameisk-Syrianska IF – BP
Onsdag 23 augusti 18.30
Brunna IP

Närmaste tunnelbanestation är Hallunda. Använd SL:s reseplanerare för att hitta din bästa väg till Brunna IP.

Arameisk-Syrianska IF sänder matchen via sin playkanal för 89kr.