Inför Älta IF – BP: Serieavslutning som kvalgenrep

Inför Älta IF – BP: Serieavslutning som kvalgenrep

Share

Inför Älta IF – BP: Serieavslutning som kvalgenrep

Det mesta är avgjort inför söndagens sista omgång i Division 1 Södra Svealand. Seriesegrarna BP åker till Nacka för match mot nedflyttningsklara Älta IF. Text: Tore Kleist Foto ...

Det mesta är avgjort inför söndagens sista omgång i Division 1 Södra Svealand. Seriesegrarna BP åker till Nacka för match mot nedflyttningsklara Älta IF.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

BP är ju klara seriesegrare i Division 1 Södra Svealand och därmed klara för kval till Elitettan. Även de nästföljande tre översta positionerna är klara liksom två av lagen som kommer att bli nedflyttade. Återstår gör att avgöra vilka av Täby och Boo som får följa Värmbol och Älta ner till Division 2.
BP har haft svårt för Älta de senaste åren, så det är säkert skönt för laget att slippa åka till Nacka med pressen att vinna. Hur ser ni på matchen, sportchef Staffan Jacobsson? Är det ytterligare ett tillfälle att hålla igång en tänkt kvaltrupp eller kan vi förvänta oss många juniorspelare som mot P18 nyligen?
– Det blir ett A-lag. Vi kommer med en trupp som i stora stycken liknar torsdagstruppen i Victoria Cup-finalen, även om några saknas på grund av skador och sjukdomar.

Motståndarna:
Nackalaget Älta IF bildades 1941 och har flera olika idrotter på programmet. Damlaget spelade i Elitettan så sent som 2016, men sedan dess har det gått dåligt. Förra året kom man nia i Division 1 Södra Svealand och i år kommer man troligen att komma sist. Mot BP har man dock lyckats bra med en överraskande vinst på Grimsta i somras och två oavgjorda förra säsongen. Under året har man inlett ett fördjupat samarbete med Djurgården, dit den duktiga målvakten Jen Pelley flyttade i augusti.

BP:s matchtrupp blir klar under lördagen.

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Älta IF – BP
Söndag 7 oktober kl 13.00
Älta IP, Älta idrottsväg