Inför AIK – BP

Inför AIK – BP

Share

Inför AIK – BP

På lördag möts två av Elitettans formstarkaste lag när det är dags för ännu en match mellan BP och serieledarna AIK. Alexsandra Lobanova vet vad som krävs för att hålla tätt bakåt ...

På lördag möts två av Elitettans formstarkaste lag när det är dags för ännu en match mellan BP och serieledarna AIK. Alexsandra Lobanova vet vad som krävs för att hålla tätt bakåt. 

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf

BP är fortfarande det enda lag som tagit poäng av AIK i årets serie. Det blev ju 1-0 i hemmamatchen för en dryg månad sedan. Sedan dess har både AIK och BP fortsatt att skörda många poäng och göra riktigt många mål. Inte minst gäller det för BP att neutralisera skytteligaledaren Adelisa Grabus som hittills har gjort ett mål per match i genomsnitt, om vi räknar bort matchen på Grimsta.

– Ja, vi vet vem som är deras starkaste anfallsspelare, kommenterar BPs högerback Alexsandra Lobanova. Det gäller för oss att inte ge henne den tid hon vill ha, och att vara noggranna i hemjobbet och försvarspositionerna. Vi vet även att AIK är sugna på revansch och då gäller det för oss att vara med från start. Det blir inte en lätt match; vi måste ta med oss det vi tränat på under veckan ut på planen och arbeta som ett lag.

Du har varit med om BPs utveckling några år nu. Hur ser du på dagens position?
– Att gå från nionde plats förra året till fjärde just nu talar för sig själv. Det finns fortfarande många poäng att spela om men vi har mycket mindre press på oss än en del andra lag. Vi tycker det är roligt att vara med och störa lite! Jämför vi med förra året kan vi tacka Agne (Bergwall, ansvarig fystränare, reds anm) för den utveckling han hjälpt oss med. Det märks verkligen på planen att vi orkar ta den extra löpningen i nittionde minuten. Förra året kunde vi vara helt slut med kvarten kvar.
Du har vid ett par tillfällen spelat med det ryska ungdomslandslaget. Tror du det blir fler sådana äventyr?
– Det är inget aktuellt det här året, men vi får väl se i framtiden.
Hemsidan önskar förstås lycka till, i lördagsmatchen och vidare i höst och på framtida landslagsuppdrag!

I BPs matchtrupp är Emma Lundh tillbaka efter förra veckans avstängning.

Motståndarna
Efter en misslyckad säsong 2018 lyfte sig AIK rejält förra året. Man var länge med i kampen om uppflyttning och slutade som fyra. I år blev det en flygande start med en klar seger i premiären mot favoriterna Hammarby, och man har sedan fortsatt att imponera. För närvarande skiljer nio poäng ner till Hammarby på tredjeplatsen och man har därmed ett riktigt bra utgångsläge inför de avslutande tio omgångarna. 

BP Media finns på plats på Skytteholm för live-rapportering på Twitter, och matchen går som vanligt att se i Expressens streamingtjänst

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 6 Elin Bergkvist, 12 Ebba Ronquist, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 23 Lovisa Norrby, 5 Maja Wiklander, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 9 Jennifer Sjösten, 11 Daniella Novaković, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh, 27 Mathilda Johansson Prakt 

Elitettan, match 17 (omgång 8)
AIK – BP
Lördag 19 september kl 13.00
Skytteholms IP, Solna (inga biljetter säljs)