Inför AFC Eskilstuna – BP: Kvalveckan inleds på bortaplan

Inför AFC Eskilstuna – BP: Kvalveckan inleds på bortaplan

Share

Inför AFC Eskilstuna – BP: Kvalveckan inleds på bortaplan

Det har blivit dags för de två sista matcherna 2018 för BPs herrar. Dubbelmötet med AFC Eskilstuna avgör vilket av lagen som får spela i Allsvenskan 2019. BP inleder på bortaplan, ...

Det har blivit dags för de två sista matcherna 2018 för BPs herrar. Dubbelmötet med AFC Eskilstuna avgör vilket av lagen som får spela i Allsvenskan 2019. BP inleder på bortaplan, Tunavallen, torsdag 22 november 19.00. 

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP säkrade kvalplatsen genom att vinna de två avslutande omgångarna i Allsvenskan, först vändningen till 2-1 borta mot IF Elfsborg och sedan den strålande 3-0-segern hemma mot Trelleborgs FF i sista omgången. BP har växlat upp under hösten och säkrat de poäng som krävts för att ge sig själva chansen att kliva in i kvalet.

Matchtruppen presenteras efter onsdagens träning. I skrivande stund har inga skador noterats i BPs stora trupp. Ingen spelare är avstängd i första kvalmatchen. BP kommer få stöd på plats från mycket BP-fans på plats, två bussar är bokade och vi hoppas att fler sluter upp på egen hand.

Motståndare
Målsnåla AFC Eskilstuna smög länge med i Superettans toppstrid. Efter degraderingen från Allsvenskan 2017 trodde många att AFC skulle ha svårt att ladda om, men tvivlarna har sagts emot gång på gång under året. Defensivt har laget visat sin absoluta styrka med endast 16 insläppta mål på 30 matcher. Fyra av dessa mål har kom i de två avslutande omgångarna när AFC spelade 2-2 mot både IK Frej och Norrby IF.

Bäste målskytt i AFC under säsongen är Samuel Nnamani som noterats för tolv mål. Efter honom noterar vi att Bajram Ajeti, tidigare BP-spelare, gjort fyra mål under hösten i Superettan. AFCs publiksnitt på hemmaplan ligger på 1740 och det är en liknande siffra vi kan förväntas oss på torsdag.

Kval till Allsvenskan 2019
AFC Eskilstuna – BP
Torsdag 22 november 19.00
Tunavallen

Förköp din biljett via afcunited.ebiljett.nu

Matchen direktsänds i TV12 samt via CMore.se