Herrarna besegrade FC Stockholm

På fredagen träningsmatchade BP mot Ettanklubben FC Stockholm. Det blev seger med 3-2 efter mål av Marijan Cosic, Robin Frej och Rodin Deprem. I försäsongens näst sista träning ...

I försäsongens näst sista träningsmatch tog BP emot nykomlingarna i Ettan Norra, FC Stockholm. I början av matchen tog BP tag i taktpinnen och var det spelförande laget och redan efter två minuter träffade Marijan Cosic stolpen. ”Marre” behövde dock inte vänta länge på en ny chans när han i den 15:e matchminuten frispelades av Wilmer Odefalk. Marijan såg denna gång till att bollen hamnade innanför stolparna och 1-0 till BP var ett faktum. Marijan Cosic var sedan även inblandad i BP:s 2-0-mål då han var den som slog hörnan som Robin Frej nådde högst på och kunde nicka in tvåan.

Med en 2-0-ledning startade BP den andra halvleken, en halvlek som gav mer att önska. Motståndarna FC Stockholm tog ett kliv fram och bjöd upp till kamp. BP fick svårare att skapa chanser och det öppnades även upp bakåt. BP gjorde visserligen 3-0, det med stor hjälp av motståndarna när Rodin Deprem snodde åt sig en för lös hemmåtpass och kunde därefter runda målvakten för att rulla in 3-0. Kort därpå reducerade dock FC Stockholm på ett inspel från vänster som Ljeutrim Makolli läckert placerade upp i krysset. FC Stockholm lyckades även reducera ytterligare en gång när Marijan Cosics bror, Kristijan Cosic blev fri på bortre stolpen ock kunde göra 3-2. Målet kom dock på tilläggstid av matchen och gästerna hann inte skapa mer chanser i matchen.

Matchen slutade därmed med seger 3-2 för BP. Nästa fredag genomför BP genrepet inför premiären av Superettan. Kl. 13:30 gästar seriekonkurrenten Örgryte IS Grimsta för den sista träningsmatchen.

BP – FC Stockholm
3-2 (2-0): 1-0 Marijan Cosic 15′, 2-0 Robin Frej 36′, 3-0 Rodin Deprem 73′, 3-1 Ljeutrim Makolli 76′, 3-2 Kristijan Cosic 90+1′.

BP:s laguppställning
Olsson – Jelassi (Falkeborn), Frej, Almqvist, Sögaard – Maripuu – Odefalk, Sandberg-Magnusson, Leach Holm (Tesfai), Cosic (Pettersson) – Hellquist (Deprem).