Herr U: Vinst i hajtanken.

Herr U: Vinst i hajtanken.

Share

Herr U: Vinst i hajtanken.

Grafik: Svff För en knapp månad sen när lagen provtryckte varandra vann BP med klara 6-2, två hattrick av heta forwards. Idag är alla heta i sommarvärmen på Grimsta IP och det ...

Grafik: Svff

För en knapp månad sen när lagen provtryckte varandra vann BP med klara 6-2, två hattrick av heta forwards. Idag är alla heta i sommarvärmen på Grimsta IP och det förväntas en jämnare match när det spelas om poäng.

Det blir en tämligen lugn inledning på matchen med två mål inom första 10’. Spelskicklige och för dagen hete David Perez håller sig framme och skottar in skarven från Filip Drinic på Felix Bennarps inspel i krysset i 8’. I 10’ är det kvitterat sedan gästerna etablerat tryck och haft två högoktaniga avslut av vilket det ena går in, 1-1.

Det är två fokuserade lag som inte ger varann särskilt mycket yta att vara kreativa på. I 25’ är det John Ekdal som gör mer av mindre bryter mönstret och tar ett initiativ. Hans frambrytning och pass till Felix Strängborn ger den senare tid att virka fram bollen till Chris Fox som sätter 2-1 otagbart vid sidan av gästernas målvakt, vackert så, en försmak på vad Fox senare skulle prestera.

Gästerna skaffar sig en period med mycket boll runt 30’ spelade, dessbättre kan hemmalaget avstyra det mesta men hotet från de robusta gästerna finns ändå där i form av fart, fysik, vilja och ork. BP får koll på grejerna igen, välförtjänt tack vare hårt jobb, och en gnutta tur med studsar i straffområdet.

BP går genom Strängborn ifrån till 3-1 i 44’. Han tar med sig Perez assist och nyttjar sin fart när han trycker sig ner och avslutar med vänstern. Strängborn , lägg namnet på minnet, just nu stekhet junior.

47’ och tidigt i andra halvlek gör Felix Strängborn ånyo fotbollskonst när han med perfekt känsla lyfter fram bollen, på samma sätt som bröderna Laudrup ofta gjorde över ett tätt packat försvar, till en fri Perez. Perez snubblar på ben och boll och en tidig helchans rinner ut i intet.

Mål gör istället gästerna i 51’, 3-2 pang bom rätt upp i krysset otagbart för Alexander Westberg i BP målet. Matchen är därmed så öppen och jämn som förväntat, gästerna trummar också på med förnyad energi efter sitt mål. BP finner sig hyggligt i situationen som krävs och tar det hårda jobbet som behövs. Perez som tidigare haft straffkänning tilldöms en i 61’. Förtroendet från elva meter får Strängborn som borrar in 4-2 till höger om Lidingös duktige målvakt.

Lidingö visar prov på enastående moral och hittar mer kraft i 65’ när man reducerar till 4-3, ett sant kämpamål och starten på en ny stark period från gästerna. BP är fortsatt noggranna satta under press och reder ut limbon. I 75’ skapar Fox utrymme i siffrorna igen och som han gör det. Uppvaktad som Mario Lemieux på sin tid vid frilägen löper han sig ner och placerar in 5-3, vackert och skickligt manövrerar han sig till ett avslut med en försvarare hängande på ryggen.

I en tilltrasslad situation för Westberg i BP målet gör gästerna 5-4 när han landat på baken i en närkamp bedömd som ge och ta. 

Anspänningen och tonläget stiger uppemot 85’, till och med måsarna på sektion B vaknar till och ger sig in i ljudkulissen.

Hemmalaget fredar sig till slut emot ett starkt motstånd som lockar fram en del bra och en del mindre bra prestationer. Vinsten idag är en arbetsseger och ger som vanligt tre pinnar varken mer eller mindre.

Erik Engberg efter visslan.

-En mycket svängig historia, och en matchbild vi inte riktigt är nöjda med. Vi tar med oss de tre poängen och en hel del lärdomar till nästa träning.

P19 juniorallsvenskan 

BP – Lidingö 5-4(3-1)

Mål BP David Perez Chris Fox 2 Felix Strängborn