Herr U: Stolpe ut för P19.

En säsong senare, ett år senare börjar P19 äntligen tävla i seriespel ånyo. Med en räcka träningsmatcher bakom sig kommer laget till start med ett rimligt bra självförtroende. Sön ...

En säsong senare, ett år senare börjar P19 äntligen tävla i seriespel ånyo. Med en räcka träningsmatcher bakom sig kommer laget till start med ett rimligt bra självförtroende. Söndagens matiné mot Sirius blir en i allt väsentligt spännande värdemätare, för alla. Äntligen tävling!

Framåtlutat, i brist på mer fantasifull beskrivning, BP inleder framåtlutat och skapar bra skjuts offensivt med både avslut på mål och ett par hörnor inom 5 minuter. Sirius är snart med i händelserna och första kvarten blir jämn.

BP har en boll stolpe ut 20 min efter en period av bra spel från båda lagen. Ambitionen att spela boll på marken är tydlig från båda lagen, ett måste i värmen.

Sirius är nära ett ledningsmål i 24 min när en lös boll rullar just utanför. Gästerna växlar upp tempot runt halvtimmen spelat när man är starka på de lite längre bollarna de spelar. Hemmalaget agerar i det här skedet av matchen lite osynkat och reagerar mer än agerar.

I minut 34 tar gästerna ledningen välförtjänt sett till sitt initiativ. Ett par minuter senare är det kvitterat till 1-1 efter att BP åter hittat rätt ork och ordning.

Senare del och slutet av halvleken är det Sirius som dominerar. Man gör i 42’ 1-2 och ser bekväma och pigga ut, framförallt från speldosans position på mitt och ut på högerkant.

Hittar BP den kraft och kunnande i paus som behövs för att välta gästerna återstår att se. Matchen är så pass jämn att allt givetvis kan förändras, vilja orka kunna är allt som behövs.

BP som väljer att göra två byten inleder inte helt oväntat andra halvlek med en bra prestation över hela planen. Ett par avslut på mål en i virket föregår kvitteringen till 2-2 i 52’.

Gästerna får i 58’ möjlighet från elva meter och gör inget misstag, 2-3. Hemmalaget tar sig an fartguppet bra och behåller energin i spelet trots underläge.

Matchkvalitén är med timmen spelad bra alla aktörer har hittat en hög nivå. Lagen byter en del chanser med varann men det är gästerna som gör målen, i 68’ gör man 2-4 76’ 2-5 på straff.

Sirius gör ett starkt av och intryck mot normalt sett hemmastarka BP. Man vinner välförtjänt med 2-6 där sista målet kommer på stopptid efter en robust insats av pigg forward hos gästerna. Och ändå, hur hade matchen utvecklats om den där bollen gått stolpe in efter dryga fem minuter.

BP – Sirius 2-6 (1-2)