Herr U: P19 tappade ledning i förlustmatch hemma på GrimstaIP.

Grimsta IP bjöd på snålblåst och sol lagom till match, kanske det mest dramatiska under första halvlek. En försiktig matchstart från båda lagen där känslan av att inte göra fel he ...

Grimsta IP bjöd på snålblåst och sol lagom till match, kanske det mest dramatiska under första halvlek. En försiktig matchstart från båda lagen där känslan av att inte göra fel helt överskuggade möjligheten att göra rätt. Ett kontrollerat passningsspel insidled är tryggt men ger inte mycket öppningar i det offensiva spelet.

Gästerna kommer till ett vasst avslut i 12’ som André Picornell avvärjer säkert. Man etablerar ett visst tryck i samma anfallsperiod och känns piggare i aktionen än inledningsvis. Hemmalaget spelar fortsatt med stora marginaler och med det också stort tålamod. I 20’ ger det resultat när man gemensamt broderar fram ett läge till Chris Fox, avslutet smiter just utanför men ger tillfälligt energi åt spelet.

Gästerna pressar framgångsrikt vid hemmalagets uppspel och stressar spelet effektivt. När BP hittar sitt kortpassningsspel ser det enkelt ut att spela sig förbi men alltför ofta låser gästerna uppspelen. Med halvtimmen spelat är det en tämligen chansfattig och lite tam match lagen presterar. Det finns tendenser och potential att det ska hända bra saker, det syns tydligt var gång någon vågar bryta mönster.

Andra halvlek startar ok , hemmalaget pressar lite hårdare och det är lite mer fart i grejerna. Picornell i BP målet gör ett par svettiga uppoffrande räddningar första 10’ av halvleken. Han fortsätter spela med skärpa och är den viktigaste spelaren långa stunder för hemmalaget när han spikar igen. Gästerna har ett tydligt övertag i sitt anfallsspel när de kommer med fart, BP stänger chanserna bra men är under konstant press. Det egna anfallsspelet blir lidande av ett haltande passningsspel.

En passning som dock fungerar är den från Fox i 65’ minut till Oscar Faulds. Den ger 1-0 sen Faulds nickat in sin egen retur, vackert.

Runt timmen spelat har BP hittat upp på rälsen och kan konkurrera om bollinnehav, samspelt press och ett fungerande anfallsspel. Några omdisponeringar av laget frigjorde energin.

Minut 78’ spelet har ånyo utjämnats och gästerna kvitterar välförtjänt sett till hela matchen, 1-1. I 89’ tar man ledningen på ett nickmål som ställer Picornell , 2-1. Det blir också slutresultatet ett rättvist resultat sett till 90 minuter och dagens prestation.