Herr U: P19 kryssar jämn historia på Grimsta IP.

BP med en räcka potenta framträdanden i bagaget, där vändningen borta mot Degerfors är den i närtid klarast lysande prestationen när det gäller att fokusera på här och nu, har i k ...

BP med en räcka potenta framträdanden i bagaget, där vändningen borta mot Degerfors är den i närtid klarast lysande prestationen när det gäller att fokusera på här och nu, har i kvällens match möjlighet att hitta vinnarspåret igen efter senaste omgångens förlust mot Täby. Mot poäng. Mot topp sju!

En alldeles glimrande matchinledning, nära nog klassikern raseriutbrott av energi, från samtliga aktörer. Alla verkligen alla deltar med stort engagemang första kvarten. Båda lagen spelar variationsrikt, längre bollar varvas med kortpassningsspel, teknisk finess med tuffa fysiska bataljer, härligt kul vackert.

Inga hyperfarliga lägen, men väl avslut på mål som t.ex hemmalagets nick efter hörna runt 13’ när Emmanuel Chinonso Madubuike hänger högst i myllret av spelare.

I 21’ tar gästerna ledningen från elva meter vilket på intet sätt förändrar den energifyllda starten på matchen. Hemmalaget hanterar underläget bra och gör omgående mer av mindre mot gästerna som hamnar i mer defensivt läge. BP kvitterar i 32’ genom en påpasslig nick från nära håll av Felix Strängborn, inlägget står Viktor Ekström.

BP gör en alltigenom gjuten insats i första halvlek och borde sett till målchanserna ha gjort något fler mål. Man masserar högerkanten under långa stunder och kommer med Elias Jemals pigga fötter ner till avslut och inlägg en masse.

Andra halvlek inleds såsom första i full rulle. Tidigt testar Strängborn gästernas slips med ett dundrande skott som hanteras med en rent av poetisk slängning och pet utanför stopen, vackra aktioner. Hemmalagets första tio minuter är briljanta och höjer hela tillställningen ytterliggare en nivå.

På timmen jämnt utökar BP ledningen när Mario Butros krånglar in Elias Jemal inlägg, väntat och vackert,2-1. Det är någonstans här det roliga tar slut för hemmalaget. Gästerna kvitterar hastigt och mindre lustigt för BP kort därefter när man trycker in bollen efter en skottretur, 2-2.

Härifrån sätter gästerna ett högre tryck på hemmalagets uppspel, vi är nu i mitten av andra halvlek, och stör därigenom spelrytmen ordentligt. BP drabbas av en ordentlig soppatorsk i samband med gästernas starka mittperiod och är sånär på att tappa matchen helt. En aktiv bänk och ett antal byten hjälper upp laget på rälsen igen och ger tillräckligt med råg i ryggen för att kunna börja hota med ett offensivt spel. Fler beslut och aktioner blir rätt avslutande del av halvlek och gör finalen till en öppen historia med små marginaler. Det blir ingen vinnare idag utan välförtjänt delad pott av två mycket skickliga lag.