Herr U: P19 förlorar mot välmotiverat Lidingö.

Ett generöst höstväder välkomnar lagen ut på planen till sin första prestation i fortsättningsserien för P19. En uddamålsseger till gästernas fördel tidigare under säsongen är end ...

Ett generöst höstväder välkomnar lagen ut på planen till sin första prestation i fortsättningsserien för P19. En uddamålsseger till gästernas fördel tidigare under säsongen är enda indikationen på vilken dramatik matchen erbjuder.

Inledande kvart är det BP som har spelet, man kommer också till två helchanser från nära håll. Bägge avsluten räddas av desperata försvarande utespelare och målvakt men BP fortsätter våga bygga kreativt. Hemmalaget hotar vid ett par tillfällen med kvicka kontringar som ändå BP försvaret kan löva av enkelt.

Efter halvtimmen spelat slår det inte gnistor om matchen om än det finns spänning. Lidingö passar då på att ta ledningen när man påpassligt hittar fram med en rak boll till löpande forward som lägger bollen förbi en chanslös Alexander Westberg i gästernas mål, 1-0.

BP skakar av sig baklängesmålet snabbt och tar ånyo initiativet i matchen därefter. Man skapar ytterligare en jättemöjlighet för en framrusande Teo Grönborg som tappar fästet i avlslutningsögonblicket.

Två mål kommer med kort mellanrum i slutet av halvleken. I 43’ min gör hemmalaget 2-0 på ett inspel med nickavslut. I 44’ reducerar Felix Strängborn distinkt på ett tillslag efter ett snabbt anfall från gästerna. En bra avslutning på halvleken för ett BP som ändå har ett antal vassa chanser och med bättre skärpa gör fler mål en vanlig dag på jobbet.

Gästerna kommer ut starkt i andra halvlek och tar ett grepp om händelserna omgående. Man hittar ett sätt att sätta press och erövra bollen för att vända spelet och komma till avslut. Hemmalaget jämnar ut spelet och tar sig tillbaka in i matchen med fart och tur. I 73’ ställs Westberg i målet helt när ett skott tar på spelare och ändrar riktning till 3-1.

Noah Strand ger BP möjligheter att ta sig in i matchen igen med sitt 3-2 mål i 79’ från nära håll. BP etablerar också en stark press några minuter men möter ett kompakt lag som anpassar sig och backar hem för att möta anstormningen.

Forceringen ger inget mål framåt, men det blir ett till mål i matchen och det är hemmalaget på frispark stänger matchen i slutminut till 4-2.