Herr U: P19 dominanta i bortamötet med Vasalund.

Sol blåst och färger på träden, hösten är här och ackompanjerar lagen på Skytteholm. BP är spelsuget efter uppehåll på närmare två veckor, senaste matchen var i Uppsala där man me ...

Sol blåst och färger på träden, hösten är här och ackompanjerar lagen på Skytteholm. BP är spelsuget efter uppehåll på närmare två veckor, senaste matchen var i Uppsala där man med en bra prestation slog Sirius. Lukasz Syberyjski gör sin första matchen på ledarbänken jämnte Erik Engberg, ett starkt och välkommet tillskott.

Kuta och kör från första minut, gästerna är komfortabla med alla moment i spelet och har ett spelmässigt övertag från start. Det är bra fart i grejerna man springer gärna och fort och underlättar för sin medspelare med att ge spelalternativ på ett fint sätt. Avsluten man skakar fram är inte mer än okej men antalen är bra, bla kommer man till avslut på ett antal hörnor.

Efter en massiv press första delen av halvleken kan så Nils Wallenberg öppna poängkontot serverad av Wilmer Odefalk i djupet. Wallenberg sätter bollen otagbart med ett distinkt skott, 1-0 vackert och rättvist. Gästerna väljer att sätta hård press redan på avspark efter målet, orkestrerad av Syberyjski lyckas pressen och man tar omedelbart tag i initiativet ånyo.

I 25’ kvitterar hemmalaget efter att ha vunnit kamper långt inne i gästernas defensiva område vid och omkring eget mål. Det är ett minst lika rättvist sett till kampmomentet och ett wake up call för BP, 1-1. Man lyfter luren och svarar i 33’, det är Elias Jemal som broderar sig fram i en sicksack söm och överlåter avslutet osjälviskt till Teo Grönborg som placerar bollen otagbart till 2-1.

Tempot är fortsatt högt med dryga halvtimmen spelad och matchkvalitén är rimligt bra, det brukar vara mycket kamp i möten mellan Vasalund och BP så även detta möte, kul och en viktig komponent visavi taktik. Gästerna kan behålla ett visst övertag halvleken ut och är i rättvis ledning på 45 minuter spelat.

BP kliver direkt ut och dominerar andra halvlek spelmässigt och möjligen är det frustrationen över det som reducerar hemmalaget till tio man efter en kapning av bollförande Wallenberg. Gästerna trycker på ömsom frustrerat ömsom med total närvaro och koll på läget i jakten på fler mål. En spelsugen Felix Strängborn visar vägen när han lirkar sig fram och omsätter trycket BP satt på Vasalund och trycker in 3-1 efter dryga timmen. Kort därefter styr Strängborn in  4-1 på ett stenhårt inlägg, en bra comeback från den tuffe forwarden med den ödmjuka framtoningen.

En stor del av gästernas trygga spel börjar längst bak, backlinjen med Max Rahman Simon Gustafsson Fredrik Nissen och Max Schulz Slotte är bitvis briljant i sitt agerande idag. En vilja att göra mer av mindre från hela kvartetten är särskilt tydlig i det offensiva spelet, att vilja bidra syns så tydligt. Med kvarten kvar blir det inte tydligare än när Slotte petar in 5-1 efter framspelning från Nissen, två backpjäser visar vägen.

Gästerna gör en genomgående bra prestation över 90 minuter och vinner välförtjänt mot ett slitet hemmalag som trots uppförsbacken med en man utvisad kan reducera till 5-2 på en listig frispark som ställer ett sovande BP.

Vad är väl en bal på slottet när man kan se juniorallsvensk fotboll med ett krispigt BP, härlig match härligt resultat.