Herr U P19: Corona, inställd  fotbollssäsong, Hotel california och radioprataren utan spelsinne.

Herr U P19: Corona, inställd fotbollssäsong, Hotel california och radioprataren utan spelsinne.

Share

Herr U P19: Corona, inställd fotbollssäsong, Hotel california och radioprataren utan spelsinne.

On a dark desert highway, cool wind in my hair... Fotbollsåret 2020, vilket skitår så långt. Tomgångssnacket i c more studion ackompanjerat av repriserade matcher eller delar a ...

On a dark desert highway, cool wind in my hair…

Fotbollsåret 2020, vilket skitår så långt. Tomgångssnacket i c more studion ackompanjerat av repriserade matcher eller delar av matcher känns mest som en fantomsmärta i den saknade kroppsdelen som en inställd säsong ger.

Up ahead in the distance, I saw a shimmering light…

Man måste ändå imponeras av Sverige som sluter sig samman och jobbar på som ett lag i dessa krävande tider. Tålamodet har sakta övergått till modet att tåla. Ingen sitter längre på carte blanche, ingen kommer undan den solidaritet som krävs av oss. 

He said, ’we haven’t had that spirit here since nineteen sixty-nine’…

2020, det var ju i år Erik Engberg och Erik Rydén skulle växla fjolårets sm silver mot guld. Jobbet duon lagt ner för att ge bästa möjliga förutsättningar för spelarna är imponerande, lika imponerande som varje spelares jobb. Och så står man där, med en trupp som likt ylande draghundar behöver få utlopp för sitt spring i benen, när säsongen blir inställd. Tur att det då finns träningsmatcher.

You can check out any time you like,

But you can never leave!’…

Vaddå Hotel california? Ja känslan när Corona kom och stängde ner fotbollssäsongen kan nog bäst liknas med den dåliga spelförståelse mången tondöv DJ har som bryter av Hotel california med nära nog kirurgisk precision exakt när gitarrsolot ska börja, frustrerande sa Bill till Bull.

Frej – BP 

Vikingavallen bjöd på sol och kaffe, som vanligt känner man sig varmt välkommen dit. Åskådarna som kommit för att se matchen respekterade rådande regler och höll till i slänten bort mot stallet. Stort tack från Frej och BP för respekten.

Vi har haft en bra period med bra träningar och en fungerande organisation. Det som är lite trist är självklart att vi saknar matcherna, säger Erik Engberg inför mötet med Frej. 

En match, skulle det visa sig, med ett janusansikte där BP inte slutade fungera trots underläge utan visade prov på moral när man vände och vann.

Frejdig, nåja, inledning på matchen med två avslut mot mål från Frej och två hörnor från BP innan fyra minuter spelats. Spelsuget märks tydligt i intensiva närkamper och bra surr.

Upp mot 20’ spelade börjar spelet kugga i bra för båda lagen. Det höga tempot ger både för och nackdelar, en mix av snabba kombinationer som vinner mark och enkla misstag. Offensiven kommer enklast fram på kanten eller med en längre boll men bägge försvaren släpper inte till några farligheter så långt.

Elis Bishesari värmer.

I 33’ tvärvänder gästerna spelet med en rensning av Alexander Westberg i BP målet, bollen når Jardell Kanga som tråcklar den vidare till Robin Safari. Safaris avslut tar i ribban och på returen håller sig Oscar Faulds framme och öppnar poängkontot , 0-1. Faulds är även nära 0-2 minuter senare men bollen smiter just utanför.

Erik Rydén värmer laget på fridfulla vikingavallen.

Två robusta försvar håller siffrorna nere i en hyggligt välspelad första halvlek med ett marginellt övertag för gästerna. Frej avslutar första akten med ett antal raka fina uppspel på mitten som öppnat upp något. Bygger hemmalaget vidare på detta inför andra eller kan gästerna koda av uppspelen. 

Frej är på hugget omgående och kommer till två klassavslut inom fem minuter in i andra halvlek. Ett avslut är på straff som Westberg säkert läser och räddar, det andra är ett skott som via Drinic går just utanför. Kvitteringen kommer ändå logiskt med den öppningen av halvleken i 52’ , inbrytning och skott i ett tomt hörn, vackert och rättvist.

Hemmalaget rycker åt sig initiativet och spelar avslappnat en period efter målet. Man stressar gästerna framgångsrikt och lurar till sig bollen på enkla misstag. På timmen spelat exakt hotar BP från nära håll efter en kvick omställning. Det är Faulds som på Chris Fox inspel sånär kan peta in 1-2 bollen.  Istället gör Frej ett ryck målmässigt med 2-1 och 3-1 inom loppet av ett par minuter, kliniska avslut otagbara för Westberg. 

I 65’ får Faulds möjlighet att reducera från ungefär samma tuva, den här gången trycker han upp bollen i nättaket på inspel från Filip Mazanti. Spelet tar sig för gästerna som passar på att lufta alla spelare. I 72’ kvitterar BP genom Levi Lewis som letar sig i och stöter in 3-3 på Felix Strängborns inlägg. Med kvarten kvar skakar spelarna liv i det sovande fotbollsintresset och bjuder på underhållning och nerv. BP som rotat runt i verktygslådan hittar sitt dna och spelar ut ordentligt med ett kvickt anfall och i 78’ kämpar sig Jardell Kanga fram och petar in Lewis inspel och BP har därmed vänt på steken, 3-4.

Gästerna som ändå fick nån form av Lidnersk knäpp efter baklängesmålet till 3-1 och diverse coachageranden rundar av andra akten bra. Felix Strängborn utökar till 3-5 och 3-6 i 86e respektive 88e minut. Bägge gångerna vackert framspelad av Fox.

Ingen sedvanlig hälsning före match är det som gäller.

Träningsmatch 

Frej – BP 3-6 (0-1)

Målskyttar BP Oscar Faulds 2 Levi Lewis Jardell Kanga Felix Strängborn 2