Herr U: P17 städar av Sundsvall i slutomgången av allsvenskan.

På legendariska Åkeshovs bollplan möttes BP och Sundsvall under söndagseftermiddagen i en för båda lagen helt avgörande match om en plats bland de fem första lagen i serien. Det ä ...

På legendariska Åkeshovs bollplan möttes BP och Sundsvall under söndagseftermiddagen i en för båda lagen helt avgörande match om en plats bland de fem första lagen i serien. Det är öppet för fler lag att knipa platserna vilket ger en spännande fotbollsdag.

Pigg inledning med påkopplade killar i båda lagen, inga avslut på mål första kvarten åt något håll vittnar om bra defensiv över hela planen. Gästerna pressar synkroniserat och konsekvent och tävlar till sig ett par hörnor som hemmalaget ändå relativt enkelt tar hand om.

Efter ett kortare spelavbrott runt 20’ kommer BP igång med en mer samspelt press. Med eget bollinnehav kan det spelskickliga mittfältet skapa en handfull farliga uppspel åt hemmalaget, sista skärpan saknas dock för att hota med mål. Spelkvaliteten är efter dryga 30’ rimligt hög, visst det förekommer en del felbeslut och svagare tekniska insatser precis som vanligt när nerver är en faktor.

Senare delen av halvleken har avsluten gått på mål i större utsträckning i 39’ går ett t.om in i mål. Det är BP som genom Fredrik Nissen öppnar poängkontot på Victor Ekströms hörnspark, 1-0.

2-0 i 43’ kommer på snabb attack där Max Rahman broderar fram bollen till Marco Olsson Valdés, upprinnelsen till attacken är ett eget inkast som Jardell Kanga tar ner och bygger anfallet på.

Hemmalaget stänger första halvlek i ledning efter att ha jobbat sig in i matchen på ett bra sätt.

BP öppnar andra halvlek med fart och redan i 48’ ger det utdelning. Det är Liam Tahwildaran som trycker in 3-0 efter att ha snappat upp returen på Oscar Warnes ribbskott i ett tumult efter hörnspark. Liam trycker kort därefter in 4-0 på Ekströms precisa assist. 5-0 från 11 meter sätter Kanga i nättaket och släcker lite av spänningen i matchen redan efter 55’.

BP hittar bra balans i spelet med och utan boll. Man stänger ytor och återerövrar boll på ett föredömligt sätt vilket tröttar ut gästerna. Efter timmen byter BP in ett koppel spelare som fortsatt håller tempo och skärpa i matchen.

Hemmalaget dominerar matchen i allt väsentligt och är närmare flertal mål framåt men nekas av egen oförmåga snarare än av sitt motstånd.

I 86’ gör Wilmer Odefalk 6-0 på framspelning av Adam Akimey och BP har därmed gett sig själv de bästa förutsättningarna att avancera uppåt i tabellen med vinst och bra målskillnad. I 90’ stänger Milo Norrby matchen med sitt 7-0 mål efter väggspel med Victor Ekström.

En helgjuten insats av BP räcker inte för att ta sig in bland topp 5 och spel om pokalen. Prestationen från både ledare och spelare är i allra högsta grad viktig att ta med in i nya tävlingar.

Jacob Kellgren efter slutsignalen

Killarna ska ha beröm för sin insats. Vi spelar en bra fotboll under flera perioder i matchen! Sen ger Sundsvall upp lite i andra halvlek och det blir en lite halvkonstig matchbild i slutet.

Emil Spångberg

Säsongens bästa insats. Vi är skarpa och stabila bakåt. Tyvärr blir känslan efter match konstig när vi inte går vidare till slutspel.

P17 allsvenskan norra

BP – Sundsvall 7-0(2-0)

Mål Fredrik Nissen Marco Olsson Valdés Liam Tahwildaran 2 Jardell Kanga Wilmer Odefalk Milo Norrby