Herr U: P17 kvicknar till i hajtanken.

Herr U: P17 kvicknar till i hajtanken.

Share

Herr U: P17 kvicknar till i hajtanken.

Grafik: Svff Fredagsmys på Grimsta IP i värmen när BP tar emot Dif. Hemmalaget med ambitioner att snitsa till en poängmässigt vindstilla inledning av serien, en tuff uppgift mo ...

Grafik: Svff

Fredagsmys på Grimsta IP i värmen när BP tar emot Dif. Hemmalaget med ambitioner att snitsa till en poängmässigt vindstilla inledning av serien, en tuff uppgift mot ett starkt motstånd. 

BP spelar tålmodigt första 10’ , tar sig successivt närmare offensivt straffområde. I 8’ är man ända framme och kan avsluta genom Jardell Kanga, en bit över och vid sidan av. Bättre lyckas man i 10’ när Wilmer Odefalk öppnar poängkontot med en underskattad tåpaj, assist Kanga som skickligt broderar fram bollen till 1-0.

Gästerna spelar bollen snabbt och över stora ytor, skaffar sig manöverutrymme  och lite lugn i sin speluppbyggnad. Det är en hyggligt jämn match efter 20’ som lutar mer åt kött och potatis än räkmacka så långt, individuella färdigheter saknas precis som ett väloljat lagspel. Eller är det helt enkelt ett enastående bra försvarsspel som släcker underhållningen. Odefalk är framme med ett avslut i 25’ i en annars chansfattig halvlek.

Med dryga halvtimmen spelad av första halvlek stegras tempot i hettan och spelet blir aningen mer fysiskt. Spelkvaliten stiger med ökad fart och engagemang men de riktigt farliga chanserna uteblir. Gästerna spelar till sig en hörna som prövar André Picornell hemmalaget i övrigt försvaras det fotboll mycket bra.

Försiktigt positiv inledning av andra halvlek från hemmalaget med en större tydlighet i hela aktionen, från pass till press. Gästerna läser av skärpan hos BP och höjer även de sin prestation. Med timmen spelat är det nu både en jämn och bra fotbollsmatch. BP skakar dessutom fram ett par fina avslut i det här skedet av matchen.

Med 25’ kvar efter vätskepaus är det frågan om ork blir en faktor i värmen, ork som i att inte tappa fokus och fart, ork som i att fortfarande ha spelsinnet kvar. 

Det är fortfarande fart i grejerna upp mot 80’ och med lite byten från bägge bänkar ser det ut som killarna orkar.

Det gör dem och matchen blir svängigare och mer öppen när viljan att vinna gör att spelarna tummar lite på noggrannheten i försvarsspelet. Det byts chanser och initiativ ända in i kaklet men ikväll är det BP som tar hem alla poängen.

Jacob Kellgren som tillsammans med Emil Spångberg och Andreas Larsson orkestrerar taktik och upplägg fick anledning att släppa ner axlarna efter matchen. 

-Såklart en väldigt skön seger, det hade gärna fått vara med större marginal målmässigt, säger en leende Kellgren på väg in till akademihuset.

P17 allsvenskan norra

BP – Dif 1-0(1-0) 

Wilmer Odefalk