HERR: Fjärde raka bortasegern
Målfirande. FOTO: Erik Bjernulf

BP studsade tillbaka efter förlusten mot IK Sirius då IFK Norrköping besegrades. BP tog rättvist ledningen och höll därefter undan ett hemmalag som låg på för kvittering. I matche ...

BP studsade tillbaka efter förlusten mot IK Sirius då IFK Norrköping besegrades. BP tog rättvist ledningen och höll därefter undan ett hemmalag som låg på för kvittering. I matchens slutskede satte Marijan Cosic spiken i kistan med ett vackert mål.

Första halvlek

BP tog hand om avsparken på ett soligt Platinumcars Arena. Hemmalaget inledde matchen aningen starkare och Filip Sidklev fick stå för matchens första räddning efter att Totte Nyman avlossat skott utifrån.

Efter tio minuter skapade BP sin första chans efter fint samspel mellan Kevin Ackermann, Alexander Jensen och Tim Waker där den sistnämnde avslutade en bit utanför Oscar Janssons högra stolpe. Gästerna växte in i matchen efter det och var det spelförande laget. BP hade majoriteten av bollen men hade svårt att skapa de heta målchanserna.

I den 25:e minuten fick Oscar Pettersson ett jätteläge att ge gästerna ledningen efter att Alexander Jensen elegant spelat in bollen från kanten. Dessvärre för Oscar Pettersson och BP fick yttern knappt träff på bollen överhuvudtaget. Fyra minuter senare träffade hemmalagets Arnor Sigurdsson ribban på frispark.

Med tio minuter kvar att spela av den första halvleken träffade hemmalaget ribban på nytt efter ett tungt distansskott signerat Victor Lind. Kort därefter transporterade Tim Waker bollen över stor yta innan han kunde avsluta, skottet strax utanför stolpen.

Båda lagen hade perioder under den första halvleken där de hade spelövertaget. BP hade de farligaste chanserna samtidigt som hemmalaget träffade ribban två gånger och ett oavgjort resultat var således rättvist.

Andra halvlek

I paus genomförde BP ett byte då Alexander Abrahamsson klev av och in kom Fredrik Nissen.

Efter fyra minuter spelade av den andra halvleken gjorde Ludvig Fritzson 1-0 efter att ha kommit högst på en välslagen hörna av Samuel Leach Holm. Ett tag efter ledningsmålet började hemmalaget att skapa ett större tryck mot BP och Filip Sidklev.

Med 25 minuter kvar av matchen genomförde BP sitt andra byte då Gustav Sandberg Magnusson ersatte Nikola Vasic. I minuten efter bytet fick Amadeus Sögaard gult kort efter att ha stoppat en kontring.

I matchminut 69 stod Filip Sidklev för en osannolik fotparad efter avslut från nära håll. Returen hamnade hos Totte Nyman som även han var nära att kvittera för IFK Norrköping. I det här skedet av matchen hängde ett mål för de blåvita i luften, men BP stod emot.

BP genomförde ett dubbelbyte i minut 77 då Kevin Ackermann och Oscar Pettersson ersattes av Monir Jelassi och Marijan Cosic.

Trots stort övertag för IFK Norrköping kunde BP istället utöka ledningen efter att inhopparna samarbetat. Monir Jelassi spelade fram Marijan Cosic som elegant placerade in slutresultatet 2-0 i bortre krysset.

Nästa match är borta mot Hammarby IF på Tele2 Arena. Avspark kl. 19.00 fredag 9 juni.