HERR: Svag insats mot Västerås på bortaplan

Försäsong är försäsong och nog är det skönt för oss rödsvarta efter denna lördag i Västerås. 3-0 till hemmalaget som var numret större på det mesta i kylan på Iver Arena. Båda ...

Båda lagen kom stärkta in i matchen med varsin seger i ryggen. Hemmalaget VSK skapar två chanser redan under de första fyra minuterna. Filip Sidklev står i vägen, men får en smäll över näsan vilket ger några minuters uppehåll. BP spelar upp sig och skapar några fina anfall utan spets. Det blir lite ”Hawaii”, med en period utan mycket ordnat spel.

Tio minuter innan paus tar VSK ledningen. Lite oreda i vårt försvar ger till slut fritt läge för Simon Johansson som stöter in ledningsmålet. Minuten efter ska en boll rensas av Heggem, men bollen träffar VSK-spelare och friställer istället Jabir Ali som dunkar in 2-0. VSK upp i ledning och håller den in i pausen.

Vi får se samma matchbild i andra halvlek, BP bygger några anfall men hotar endast vid enstaka tillfällen. Jensen har ett bra skott som smiter strax över och Oscar Pettersson avlossar ett skott som går i burgaveln. VSK ska istället utöka, återigen efter sämre försvarsingripanden i eget straffområde. Bollen måste bort snabbare, kort sagt. Jaheem Burke kan trycka in 3-0 för hemmalaget med ett skott nära första stolpen.

Efterhand kommer de vanliga träningsmatch-bytena och det blir en hel del ytor. BP genomför ett kvadruppelbyte efter en dryg timmes spel som skapar viss energi i laget, men inte tillräckligt för att skapa målchanser per omgående. Vi får även se Ludvig Fritzson göra sina första minuter i rätt rödsvart tröja, men inte heller han kan påverka slutresultatet.

Nästa träningsmatch spelas om en vecka då vi möter AFC Eskilstuna, även det på bortaplan. Avspark 14:00 lördag 11 februari.